You are here

Норвежки медии: Българският оръжеен търговец Емилиян Гебрев е купил остров за 15 млн. крони

Мирослав Иванов

 

След около десет месеца на пазара остров Prestøyni в Byglandsfjorden е продаден, а купувачите са Емилиан Гебрев и синът му Христо Гебрев. Това пише норвежкото издание Dagens Næringsliv.

„Имотът беше рекламиран на международни уебсайтове за недвижими имоти и купувачът се свърза с един от тях“, казва брокерът на недвижими имоти Ерик Стийн.

Гебрев е собственик на българския производител на пистолети Emco, отбелязва местният вестник Setesdølen, който най-напред споменава за продажбата, преди за нея да пише и друго норвежко издание agderposten.no.

Prestøyni е пуснат за продажба през август миналата година на цена от 18 млн. NOK. Сега баща и син Гебреви са си осигурили острова за 15 млн. NOK

Оценката на острова е определена на 18 млн. NOK на база на стойността на съществуващия сграден фонд и предполагаемата стойност на това, което е струвал парцелът. Тъй като нямаше с какво да бъде сравнено, това беше само прогноза, коментира Стийн.

Той казва, че след като Гебрев е бил на посещение в Prestøyni, са започнали преговори, които в крайна сметка приключили с договор.

– Трудно ли беше да продадеш Prestøyni и беше необходимо да се намали цената, така че да може да се продава?

– Не, не беше особено трудно. Но винаги е предизвикателство да се продаде нещо, което не е сходно с нищо друго – остров във вътрешен фиорд „, казва Стийн.

На острова има селска къща от 1988 г. и плевня от 1935 г. „Както купувачът, така и продавачът са много доволни от сделката затова считам, че цената, която постигнахме, е правилна“, казва Стийн. Важно е те да се грижат за острова, добавя брокерът.

http://www.transmedia.bg/2018/06/07/%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%B6...