Няма български политик - олигарх, който да не е станал такъв с помощта на Москва и руските служби да не го държат.

Ilian Vasilev

 

Чешкият премиер плонжира - взривът в чешките военни складове не бил акт на терориризъм?! и целта не била Чехия, а България!? Руснаците му припомниха че не е станал олигарх заради наследство и го държат за топките. И ...
Нашите се снишиха още по-рязко и мълчат. Защото няма български политик - олигарх, който да не е станал такъв с помощта на Москва и руските служби да не го държат. И Доган, и Първанов, и Борисов, и Пеевски, и Домусчиев, и Гешев, и Цацаров /двамата тоже богати/. А се обадят и заемат "твърда" позиция, а от Кремъл са пратили хабер.
И сега ми е много интересен антикремълския напън /на думи/ около Паметника на Съветската армия и прочие теми, които бяха заметени през 12 години управление на ГЕРБ. Пушилка, нищо няма да направят, защото Борисов ще отлети в небитието.
За това премиерът-в-оставка гледа да падне за дузпа. Обърнете внимание оперира се в новата болница на властта - Софиямед, защото няма вяра на ВМА и на Правителствена.
Но да се върнем на важното - всички се занимават с менискуса на Борисов, а това си e чалгизация на проблемите, което му позволява да вземе инициативата.
Ясно е че ще се крие. И няма кой да го доведе насила. Отговорът на подобни действия от страна желаещите промяната е работата по изменения на законите. Не могат лесно да сменят Гешев, но могат да махнат спецсъдилищата и спецпрокуратурата. Както и Цацаров от КПКОНПИ. Там ще видят основанието за предсрочни избори, защото е малко вероятно ДПС и БСП да ги подкрепят.
Ако успеят силите на промяната ще имат орган, който може да разследва всички.
Да сменят избирателния закон, изобщо да си свършат своята работа, по своя дневен ред - защото с приказки в НС и гръмко говерене, като се фокусира всичко върху Борисов и неговия менискус, нищо реално няма да се направи.
Ударна работа, защото след две седмици може и да няма Народно Събрание.
И още нещо - ГЕРБ търсят всячески поводи да вкарат разлом между президента Радев и партиите на протеста. Със сигурност ще намерят и десни лидери, които да му намерят кусур. Идеята не е сложна - като подмените темата за смяната на модела с класическите клишета - комунисти - антикомунисти и работата е свършена.
Не е нужно да се вярва или не вярва на Радев - достатъчно е да отчитате неговата полезност в битката с изключително мощен враг. Да повторя на незнаещите - Радев няма среща с Решетников, Борисов има и ангажиментите, които е поел и изпълнил след това са съставомерни за измяна. Радев не е строил Турски поток, Борисов го е правил.
Никой не е попречил на ДБ да си издигне свой кандидат за изборите. За това именно критикувах Радев че избърза с кандидатурата си, защото с този вицепрезидент си оставата партиен кандидат.
Но вкарването на други теми в сегашната битка е контраиндикативно и ни връща към полето на което десните бяха разбити преди - полето на самомненията и подозренията, и кой по, по, най.
И честито 112 място. Българи-юнаци е положението.
 
Фейсбук
 
колаж : Под лупа