Няма промяна след срещата на духовните водачи с Борисов-ще си плащаме ”като попове” на Мюфтийството

Срещата на премиера Бойко Борисов с християнския и мюсюлманския духовен лидер у нас не доведе до промяна в ситуацията. Повторени бяха фактите, че Мюфтийството е натрупало задължения в размер на 8, 2 млн. лв. Независимо от разговорите, българският народ ще плати ”като поп” тази сума.

Българският патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи проведоха среща с премиера Бойко Борисов. Тема на разговора са промените в Закона за вероизповеданията и опрощаване на дълговете. Дълговете на Мюфтийството са натрупани от 2005 година насам, заяви след срещата главният мюфтия Мустафа Хаджи.

 

„Срещата мина в духа на толерантност и разбирателство. Ние като граждани на тази държава сме длъжни да пазим мира и спокойствието в България, който сме го наследили от нашите бащи", каза главният мюфтия.

Натрупаните дългове са стари задължения, върху които текат лихви, обясни главният мюфтия и отказа да влезе в конкретика. „Това е работа на счетоводството, не се занимавам с тези въпроси. Не искам да казвам нещо, което може да ви подведа". Според Мустафа Хаджи приходите са твърде малко, затова са натрупани и дългове, съобщи БНТ.

 

Според данни на Министерството на финансите шест вероизповедания у нас имат дългове за 8,267 млн. лева. От тях най-много - над 8,2 млн. лева са на Главното мюфтийство. С промените в закона на първо четене депутатите решиха да опростят натрупаните дългове на вероизповеданията.

https://frognews.bg/novini/niama-promiana-sled-sreshtata-duhovnite-vodac...