Няма съмнение, че тандемът Домусчиев - Пеевски работят в синхрон и този път са включили и прокуратурата и Борисов. Шансовете на Божков не са големи

Ilian Vassilev

Вън от съмнение е, че Васил Божков този път е в трудно положение. Схемата е позната до болка. Бизнесът му зависи от държавата и милиардите му са функция на нейното благожелание. Както е милиардер, така и утре може да се окаже милионер. Беше ясно, че хората от Ефбет са получили "кураж" отвън за да се опълчат срещу него. Елементарно е да се досетим - след толкова години "мълчание" и подчинение, изведнъж "революционери"!?.
Няма съмнение, че тандемът Домусчиев - Пеевски работят в синхрон и този път са включили и прокуратурата и Борисов. Шансовете на Божков не са големи, още повече, че е закъснял в медийната си контракампания и изобщо с контрамерките. Много години в безгрижие и охолство са отслабили рефлексите му.
Ходът му със срещата с фен клуба на Левски е слаб. Издава слабост, оплаква се, че Борисов не му вдигал, с която ясно показва, че е в молеща, неизгодна позиция.
Феновете логично, преди да тръгнат с лошо, ще опитат с "добро", ще потърсят среща с премиера.
Защото Борисов, никога няма да остави Левски без финансиране. Нали той сам натика Божков да финансира сините.
Схемата с "национализацията", обаче, не е толкова лесна за реализиране. Дори и да приемат закона на Симеонов, закриването на частен бизнес заради решение на държавата си иска процедура, има последстивя и в края на уравнението не се знае, кой печели.
Божков може да ги съди и у нас и в чужбина. Може и да финансира падането на Борисов от власт, особено сега, когато нещата са "на кантар".
За това очаквайте по-груби действия от Прокуратурата, за да "омекне" Божков и да не "пърха" много.
Всичко е игра на нерви. Не и никак сигурно дали изобщо проектозаконът на Симеонов ще бъде приет, или ако бъде приет колко дълго ще действа. Този свободен кешов поток около хазарта - тези 3 милиарда лева !? - е "сол от солта" на модела на това управление. Парите са необходими на всеки управляващ - и да управлява чрез тях и да се облагодетелства от тях.
Божков има доста ходове, но времето за повечето от тях мина. Пък и малцина са онези, които ще проявят симпатия към него. Това им е проблема на повечето олигарси у нас -мислят си, че доброто време е вечно и че веднъж станали богати, винаги ще бъдат богати, охолни и надменни.

Фейсбук