You are here

Огненият ад в Бургаско погълна 10 вили, има опасност от опожаряването на цяло село

Пожарът край бургаското село Изворище приема все по-застрашителни размери. Пламъците вече пълзят към Банево. Десетки хора са се струпали на мястото, където полицията е отцепила движението и наблюдават с тревога огъня.

„Само на метри от мястото, където се вижда огънят, има ферма за животни, а вижте колко близо е до къщите", коментираха хората в началото на селото. Съвсем близо до фермата са и първите къщи в  квартала. Пожарна влезе откъм Банево, за да пресрещне огъня. Бургаският квартал вече е обвит в гъст пушек, съобщи "Бургас Инфо".

„Моята къща е първа в Изворище. Не ме пуснаха да вляза и да пусна противопожарна система”, с треперещ глас каза собственик на вила в населеното място.Към Изворище и Банево продължават да прииждат притеснени собственици, както и екипи на пожарна и полиция. На място има и линейки. 

Общо девет са противопожарните автомобили, които се борят с огнената стихия в района на село Изворище и бургаския квартал Банево. Жител на селото е задържан, защото не се подчинил на разпоредбата на пожарникарите за спешна евакуация. Все още не може да се каже с точност колко са изгорелите постройки и върху каква площ бушува огънят. 

Все още пожарникарите не се наемат да кажат причината за огнения ад. На места температурата в момента е 300 градуса.

http://frognews.bg