Ода за бащицата и калинката

колаж : Свободен човек

ОДА ЗА КАЛИНКАТА

 1. Кристалинке,Кристалинке
     мамина калинке,
     где ти на далеко отлетя
     та чак в ООНето долетя.

 2. Кристалинка нашата надежда
     пак за постове се заоглежда
     цял живот от цвят на цвят лети
     за келепира бърза все да се вреди.

3. Двадесет години по света се скита
 все във далавери се заплита
със езици в ООНето се опита да жонглира
пред света показа,че нищо не разбира.

4.  Със надежда Криси резултатите зачака
 и разбра със ужас,че Иринка я прецака
 пост заместник в ООНето за Иринка се задава
 за кметски намесник вече Криси се надява.

5. Министри,премиери,тъпанари все гробари
против Иринка бълваха бившите другари
нададоха те злобен вой чак до небето
но уви,спука се балона Криси в ООНето.

6. Гробарчета, краварчета тя чинно слушка
и пълни гушка,България поставя все на мушка
гробарчета другарчета  това е дереджето
Кристалинка пак обърка ООНето с БКПето!
           
 Автор:В.Д. Европ

"Форбс": България се управлява от тъпоумен интригант-сървайвър, който лично провали Бокова

Ако България беше нормална страна в добро здраве, премиерът й сега щеше да е подал оставка и правителството да е паднало. Защото решението за подмяна на номинациите бе лично на министър-председателя. Той направи това, въпреки че знаеше, че две трети от българските граждани предпочитат първия си кандидат.

Бойко Борисов е името на този премиер - дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем в политическите традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически сатрап в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му.

И така, защо Бойко "смени конете" насред надпреварата? Защо го направи? Той би трябвало да знае, че Георгиева никога няма да спечели, че тя никога няма да преодолее руското вето. Всички останали го знаеха. Дори аз го знаех. Ето какво съм написал:

"Кристалина Георгиева е изправена пред непреодолим проблем. Руснаците автоматично ще я отхвърлят. Казали са го изрично пред държавния си вестник. Тя беше и все още е безперспективен кандидат и трябва просто да се откаже заради благото на всички: на страната си, на ООН, на света. Уви, тя не само не се отказва, но и удвои натиска си зад кулисите. Това няма да промени резултата й - кандидатурата й не може да преодолее ветото на Москва. 

http://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2016/10/06/the-un-has-a-new-leader-the-secret-power-plays-behind-the-election/#67eb88b13c20

Германски експерт: Бокова можеше да оглави ООН, България допусна катастрофална грешка и нанесе огромни вреди

Мисля, че това, което се случи, е политическа катастрофа, каза Йохана Даймел

Бокова имаше шансове да оглави ООН и бе най-добрата жена-кандидатка. България допусна огромна грешка. Да се хвърли Кристалина Георгиева в състезанието на толкова късен етап си беше политическа катастрофа. Това казва пред Дойче веле политоложката Йохана Даймел, цитиран от БГНЕС. На въпроса "нямаше ли да е по-добре за България да издигне само един кандидат" Даймел отговоря: Просто ми взимате от устата един от аргументите, които исках да изтъкна. Мисля, че това, което се случи, е политическа катастрофа.Във външнополитическо отношение беше нанесена голяма вреда - както за самата България, така и за ЕС и за еврокомисарката Кристалина Георгиева. А единствената, която може да се радва - независимо, че в крайна сметка отпадна, е г-жа Бокова, защото тя се представи най-добре от всички кандидатки. Допусната беше огромна политическа грешка.

Независимо, че Георгиева се ползваше с подкрепата на Меркел, беше ясно, че след като Германия няма постоянно място в Съвета за сигурност на ООН, подкрепата на Франция за Гутереш е многократно по-важна от германската позиция. Казано накратко: разбира се, че подкрепата на собствената страна е много важна.

Да, България е малка страна, но тя е значима, защото през 2017 година ще поеме ротационното председателство на ЕС. Тогава всички очи ще бъдат обърнати именно към нея, а и г-жа Георгиева не е кой да е - тя е вицепредседател на Еврокомисията. Така че наистина бяха нанесени огромни вреди. На въпроса "какво въздействие са оказали напрегнатите отношения между Европейската народна партия и европейските социалисти" Даймел казва следното: Това, разбира се, изигра роля, но да се залага на г-жа Георгиева само защото евентуално тя ще се ползва с подкрепата на ЕНП - т.е. на консерваторите - е недостатъчно и вече видяхме потвърждението. Светът не се състои само от консерватори, а г-жа Бокова беше постигнала вече относително добри резултати. В последното гласуване видяхме, че тя се справи значително по-добре. Именно тя се оказа най-добрата жена-кандидатка. И имаше шансове да стане онази желана от всички кандидатка от Източна Европа, която да заеме този висок пост.

blitz.bg 

 

Григор Лилов разкри :

 „БОЙКО БОРИСОВ - ТАЙНО ЗАД ЧЕРВЕНАТА БОКОВА“

На 19 ноември 2014 година Министерският съвет на Бойко Борисов на заседанието си в т.18 сменя българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие - Калин Митрев (съпруг на Бокова). Явно това е станала под силен международен натиск. (кой е Калин Митрев, ще поясня накрая)

http://www.legalworld.bg/17731.stefka-slavova-shte-predstav

На негово място е сложена (на ужким!) икономистката Стефка Славова.

Ето думите на Бойко Борисов според стенограмата от онова заседание и предназначени за употреба както от пропагадата за наивниците, така и за партньорите ни от Запада:

--------------------------------

Точно преди да я направят вицепрезидент на банката беше уволнена (от правителството на Орешарски – б.р.), а тя е кадърна, позната е в банкерските среди. Така че не правим политическо уволнение, а връщаме човека, който е работил там".

-------------------------------

Стефка Славова наужким отива в ЕБВР.

Защото въпреки решението освобождаване от поста на Калин Митрев няма. Решението е напъхано в дълбоко чекмедже от премиера и не е изпратено (незаконно) на ЕБВР.

У нас ръкопляскат – гледай, гледай как се бори Бойко с комунистите и хората на Орешарски!

Иначе Калин Митрев продължава да си работи необезпокояван. Правителството и Бойко Борисов две години се разсейват за това.

Така съпругът на Ирина Бокова е уреден със сладката и много висока заплатена работа - в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие до 30 март 2016 година.

Тогава на тази дата на заседанието си правителството, този път без премиерът да направи коментар за народните маси и посолствата, а само с гласуване в дневния си ред – точка 30, отменя старото си решение за назначаването на Стефка Славова и назначава мъжа на Ирина Бокова, дето въобще не е бил освобождаван от поста му.

Самото решение е оформено конспиративно – на подпис и съответно валидирано на 14 април.

---------------------------------------

- От кое да се срамувам - че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил следващите 5 години! - заяви днес премиерът ни.

---------------------------------------

Фактите те са, че й е осигурил комфорта по време на първия си кабинет и незаконно го е осигурил отново по време на сегашното си премиерстване.

Я виж ти какви грижи полага лично Бойко Борисов за съпруга на Ирина Бокова!

facebook.com/grigor.lilov/posts/1084714011644537

Що стана с буля Кристалина и вожда Винету

Бай, бай Кристалина и вземи оставките на Боко и Митов !

Не им беше нужна кристална топка, нито на Кристалина, нито на Борисов, нито на USA-фенчето Митов, за да се сетят, че резилът ще е голям ... 

По-голям от онзи с Румяна Желева ...

 

Срамът е за всички българи, защото правителството, което те си избраха вече втори мандат е нерешително, зависимо и му липсва интелигентност ...

Срамът е и за Кристалина Георгиева заслепена от измислици за нейната „гениална“ кандидатура и „великите“ дела в ЕК, както и за подкрепата, която очакваше.

Не съм горд с кандидатурата на Бокова, но и се срамувам от реалните резултати и представяне на Кристалина Георгиева.

Докога тези чада на комунистическата номенклатура и минало ще представят България пред света – Плевнелиев, Кристалина, Борисов, Цачева, Бокова и много други ?

Съгласихме се да бъдем в ЕС, НАТО, ЕНП, а баш пехливаните ни не са истински десни хора, а ментетата или послушковци на Америка, Русия, Германия, Турция и на неизвестен брой чужди посланици ?!

Веднъж ни излъгаха и повярвахме на комунизма, сега ни лъжат с някаква измислена демокрация, която се ръководи зад границите ни и то от бивши комунистически наследници и ние сме принудени реално да й слугуваме, а реалната икономика, пари, власт е в червенушковците пребоядисани в синъо или герберско тиквеножълто или в цвят скапана червена роза.

Власт на бивши милиционери и ДС агенти ...

Мъжко е Борисов и Митов да подадат оставки заради подобен гаф ...

Дори в Симитли ще се радват ...

"Под лупа" по материали от интернет