ОЛИГАРХЪТ ВАСИЛ БОЖКОВ-ЧЕРЕПА УЧРЕДИ СВОЯ ПАРТИЯ

Grigor Lilov

На 22.10. се проведе събрание на инициатори за учредяване на партията "Българско лято" на олигарха Васил Божков-Черепа..
Днес тя беше учредена на събрание онлайн - както се твърди, от 900 души. В България тарифата за покупко-продажбата на хора и убеждения е много ниска, така че и 5 000 души не са проблем за мераклиите.
Партиен лидер стана Борил Соколов - бивш мениджър в "Еврофутбол". завършил е Датският колеж у нас. Сега се занимава със свой бизнес.
Самият олигарх също се включи онлайн от чужбина, за да поздрави подчинените му партийци.
Цитирам милиардерът, който пообедня у нас, губейки част от бизнеса си, но огромните му сметки в чужбина и по офшори са непипнати:
- По един или друг начин всеки е потърпевш от провала на прехода. Заедно имаме последен шанс и аз няма да ви предам!
Хм, значи ставаш милиардер и се считаш за потърпевш от прехода, понеже по настояване на Запада са те подгонили вместо да се превърнеш в мултимилиардер.
Вероятно регистрацията ще бъде отказана, при това умишлено с някакви недобре изпипани мотиви, за да има възможност Черепа да осъди България в Европейския съд. Той не е идиот - знае, че партията му не става като инструмент за избори, но е оръжие за дискредитиране и освен това е бизнес, от който ще падат пари.
на снимките: местните "инициатори" и партийния лидер
 
Фейсбук