Операцията по "спасяване на честта на редниците Цацаров и Борисов" по аферата Новичок срещу български граждани

Ilian Vassilev

След като се издъниха вкупом всички дарлинги на Борисов - през Цацаров, ДАНС, всички служби, малки и големи прокурори, политици обслужващи системата, днес се очертават контурите на операцията по "спасяване на честта на редниците Цацаров и Борисов" по аферата Новичок срещу български граждани. 
Ще се включат всички ченгета - от Бриго до Светлин Йовчев, в прайм тайм, включително с партийни критики към работата на ДАНС и МВР. Една от основните им тези е, че няма достатъчно доказателства за употребата на нервно-паралитичен газ. Цацаров вероятно ще се търси начин да неглижира тази "бомба" като защити разследването срещу Гебрев. За да се измъкнат и ограничат последствията - главна прокуратура ще се самосезира - така Цацаров и кохорта имат формално основание да контролират целия процес и цялата информация и ако се наложи да вземе мерки за да не се стига да неприятни резултати за Пеевски или Борисов.
Накрая естествено ще кажат, че в разследването ще разчитат на съдействие от други "партньорски" служби, за да успокоят нещата и най-вече обезвредят разрушителния потенциал на тази новина...
Борисов ще продължава да смята "доказателствата" за недостатъчни. Защото му пречат на хъбчето.
Британците няма да дочакат солидарност от него и изгонване на дипломати, залавянето на ГРУ агенти - дори и ако се докаже, че са употребили нервно-паралитичен газ срещу български граждани. В момента има десетки агенти на ГРУ у нас, но никой няма да пострада. Най- много Борисов да помоли руските си "партньори" да изтеглят някой за да не пречи на добрите взаимоотношения. 
Страхливи "мачовци".

Фейсбук