Оставката тогава и сега - разликата в едни 30 млрд. лева и една ЕНП

Помните ли ?!!

"На първи тур, ако ГЕРБ загуби тези избори, още вечерта подаваме оставка, защото тогава се мерят партиите, после вече започва търсене на подкрепа, на втори тур не излизат хората да гласуват. Затова вотът е първият тур. Ако загубим, вечерта получавате оставка на цялото правителство". Това обяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като откри ремонтираната спортна зала "София".

Още няма окончателни резултати, всички в ГЕРБ обаче работиха добре, за да сме първа политическа партия. Мисля, че на втори тур имаме реални шансове да победим. Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори. По-точно ние излизаме от управлението, уточни Борисов. Никога не се отмятам, но не искам да създам какафония в държавата през изборната седмица, каза още Борисов.

По онова време Борисов поздрави избраните за президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова и се обяви и за свикването на Велико Народно събрание и за обличането в закон на резултатите от референдума.

„Референдумът показа, че над 3.5 милиона желаят промяна. Свикването на Велико Народно събрание е задължително. Явно е, че хората чувстват неудовлетворение.

Ако има и други желаещи, ще участваме активно, ще гласуваме и трите въпроса на референдума да влязат в сила и да станат закон.“

Той се обяви за премахване на субсидиите за партиите, за намаляване на броя на депутатите в Народното събрание и за въвеждане на мажоритарен елемент при избирането на народните представители.

Да, да  ?!!

"Мислихме, че правим добри неща - метрото, ремонтите. Наказаха ни заради нещата, които не сме направили. Анализът ще покаже кои са те", каза Борисов. Той отрече правосъдието да е станало препъни-камък на кабинета. Направихме всичко, което беше възможно, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Тогава беше така, но ... Сега разликата е едни очаквани в обозримо бъдеще около 30 млрд. лева евросредства, а точно тези пари хранят близката му олигархия, чрез обществените поръчки, през извънредното положение ...

Днес свинарите не излизат на протест в подкрепа на Бойко, може би защото им изби прасетата, както и всякакъв друг добитък, но пък Бойко си има армия от около 142 хил. администрация и биещото сърце на Партията е в размер, оборудване и заплати които ги карат да не мислят как, с какво и доколко ще защитават властта ... Правосъдната система е овладяна на повече от 90 %, прокуратурата е недосегаема ...

Ето защо Бойко НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, дори и след намеците на САЩ и Франция, а в ЕС - ЕНП го подкрепя може би защото е бил десен комунист, или десен пазач на Тодор Живков, или защото никнейма му в ДС е бил "БУДА", или защото е облагородил СИК ?!

Днес всичко това има особено значение и е против протестиращите и интересите им да възстановят нормалността на завладяната държава. За Борисов те си остават прости, тулупи, мисирки, кучета, маргинали, "комунисти", "психодесни"... според личните му изцепки.

А и Борисов трябва да си пази чекмеджето на нощното шкафче с пачките евро и кюлчетата злато, а само е един "Глок" не става, трябват му хиляди милиционери, прокурори и съдии и разбира се приятелите му от ЕНП, а защо не и от Русия на Путин, Решетников и правешкото Злато ...

Оставката е нужна за развитието на България, но е нужен и съд за престъпленията и геноцида .

"Под лупа"