Откакто започна този проект предупреждавах, че в него има огромен и неуправляем геополитически и регулаторен риск, който ни изправя пред неизбежна загуба.

Ilian Vassilev

Няма никакво съмнение, че след отравянето на Навални, шансовете на Северен и особено на Турски поток да бъда завършен са НУЛЕВИ. А това е основната причина за държането за властта на Борисов.
Новите санкции са неизбежни, а това е текущо най-значимото оръжие за наказание на Путин е спирането на двата заобиколни проекта - което ще обезмисли близо 100 милиарда долара политически инвестиции на кремълския мисловен исполин.
И този път Меркел ще бъде в невъзможна позиция - защото именно в Германия е жертвата на новичока на Путин. За наивниците у нас това е употреба на забранено химическо оръжие и като това е престъпление срещу човечеството.
При нас ще се получи както винаги - искахме една работа да се получи добре, но стана както винаги. Похарчихме едни два милиарда лева "от неговите Борисови джобни пари", а приходите от транзита му - тези много сигурните - ги няма.
Откакто започна този проект предупреждавах, че в него има огромен и неуправляем геополитически и регулаторен риск, който ни изправя пред неизбежна загуба. Но кой да чуе - като се започне от експерта Борисов и се свърши с експерта Малинов - до един са рожба на дрийм школата на ГЕРБ, в която основния постулат е първо, вземай от общото, а след прехвърляй вината на природните сили. В случай на лошите САЩ, лошия ЕС и на кофтито съдба.

Фейсбук