You are here

ОТКЪС ОТ КНИГАТА “В СЯНКАТА НА БОРИСОВ” ОТ ИВАН БАКАЛОВ ПАШАТА Е МАСОН

ОТКЪС ОТ КНИГАТА “В СЯНКАТА НА БОРИСОВ” ОТ ИВАН БАКАЛОВ ПАШАТА Е МАСОН Някои от снимките, фактите и документите в нея излизат на светло за първи път. Откъсът предизвиква бурни реакции на някои от описаните герои, които заемат ключови позиции в държавата днес.

Тъй като, както казва Иван Бакалов, Бойко Борисов има дълго политическо бъдеще, е добре да се знае всичко и за неговото минало.

Борисов е приятел и съдружник с един от основателите на СИК Румен Николов - Пашата. Пряко, като физически лица, двамата са съдружници в няколко фирми - „Интербулпред“ АД, „Цебра“ ООД, „Тео Интернационал“ АД (може да се срещне изписано и като „Тео Интернешънъл“).

При редките му срещи с журналисти, обикновено когато се явява свидетел в съда по някое дело, Румен Николов - Пашата, също омаловажава съдружието си във фирми с Борисов. Той казва, че тези фирми не са извършвали стопанска дейност, защото възникнали разногласия между съдружниците. фирмите останали само на хартия, а първоначалният замисъл се провалил, обяснява Николов. Стърчащ с едрата си фигура сред куп журналисти в коридорите на съдебната палата, той казва натъртено, по начин, нелепо наподобяващ политиците, че някой „има интерес“ неговото име и това на Бойко Борисов

да бъдат извадени на светло

Господинът откровено смята, че да бъдеш изваден „на светло“, е нещо нередно, злонамерено. И си мисли, че е нормално да седиш на тъмно. Но поне за неговия приятел Борисов няма как - той е влязъл в политиката. Неминуемо ще се опитват да осветят и настоящето му, и миналото, ако не в България - от чужбина.

Така че общите фирми между Пашата и Борисов, независимо дали ще им омаловажат, или преувеличат значението, доказват съдружие и близост. Човек не става съдружник с всеки.

Румен Николов - Пашата, е бивша барета, преминал в силовите структури както Алексей Петров, братя Галеви, Златко Баретата и др., но години наред остава на сянка.

Не се появява в медии, не дава интервюта, около него няма скандали, арести. А Пашата е основател и съдружник в основни фирми на групировката СИК („Интерпетролиум енд партнърс“ и „Интергруп енд партнърс“). Поради неговата потайност тук и там в медиите се срещат твърдения, че той е фактическият вдъхновител на СИК, главният организатор, останал скрит.

Масонска връзка

Пашата е масон. Младен Михалев - Маджо, също е масон. Преди 2 години вестник „Уикенд“ пусна факсимиле от саморъчно написаната молба от Маджо да стане член на масонската ложа... Копие от молбата му, извадена от възмутени от това в самата масонска ложа, е било пратено до 3 различни издания, но само „Уикенд“ се осмелява да я пусне. Но има още едно копие - и от молбата на Румен Николов - Пашата. Нея никой не пуска. Вероятно изданията се страхуват, защото това е приятелят на Борисов. Пишещият тези редове се добра до нея (виж двете факсимилета). След публикацията Маджо не отрече, че е масон или че е подавал такава молба. Някой може да се- усъмни дали не става дума за фалшификат. Едва ли. Първата естествена реакция и на двамата щеше да бъде, че за тях се разпространяват фалшификати. Това е лесно доказуемо.

Дали тези документи са автентични или не, не е толкова важно. Тези двамата няма да са изключение сред хората от силовите структури в склонността им да налитат да стават масони.

Виден масон и дори шеф на масонска ложа е Румен Ралчев, бивш бодигард на Тодор Живков в някогашното УБО (Управление „Безопасност и охрана“ - V управление на Държавна сигурност), сега собственик на охранителна фирма.

Масон е бил и Илия Павлов

покойният президент на „Мултигруп“. Масони са политици, депутати, кметове, общинари от София, съдии, прокурори.

Оръжейният търговец и хотелиер Младен Мутафчийски публично е признавал, че е масон. За него е известно, че е близък с боса на СИК Младен Михалев - Маджо. В интервю пред близкия до Мутафчийски сайт „фрогнюз“ през юли 2011 г. той отново повдигна завесата на масонството със следното:

„Станах масон още по времето на развития социализъм. Мои приятели в Италия ме препоръчаха и бях приет в Торино. Бях в една ложа с Джани Аниели, собственика на ФИАТ. След време, от своя страна, аз предложих в същата ложа да бъде приет Владо Грашнов (шеф на М-Тел, вече покойник - бел. ред.) и това стана. След това се прехвърлих в България, но вече не ми остава време... Разбира се, има хора, които се взимат много на сериозно и си мислят, че всичко започва от тях. Преди години Робърт Удуърд организира групово пътуване на български масони във военната база на НАТО в Пиаченца, Италия. Предвождаше ги Илия Павлов. Бяха още Стоян Денчев, Румен Петков, Румен Ралчев - общо над 20 души. Илия получи там 33-та степен (в масонската йерархия - бел. ред.).“

От това признание става ясно, че и бившият вътрешен министър и функционер на БСП

Румен Петков също е масон

Читателят може да запомни този детайл, защото Петков също е свързван с Младен Михалев - Маджо, от СИК, както ще стане дума по- нататък.

Докато преди 1-2 века масонството в Америка примерно е обединявало богати и известни хора в стремежа им да бъдат строители на обществото и да го развиват, да лобират за добро, да помагат с благотворителност, в днешна България масонството е бутафорна тайна организация, която обединява парвенюта в стремежа им да доказват собствената си значимост и да се съ-юзяват за взаимни услуги. И, както се вижда, масонството у нас обединява в едно мафиоти, хора от групировките и представители на властта.

По традиция в България организациите във всяка една област се израждат към смафиотяване. Така беше и при комунизма от творческите, спортните и др. съюзи, чак до върховете на власт­та, с Живковите протежета в ЦК на БКП и изпълнителната власт. Група хора се обединяват и си правят взаимни услуги, завземат властта и мачкат останалите.

По същия модел масонството у нас обединява на мафиотски принцип. Стремежът на телохранители, като Ралчев, или на момчета без минало, като Пашата и Маджо, да станат масони, е обясним и синхронен с този на мнозина като тях, забогатели бързо.

Въпросът е - прави ли Борисов изключение? Не е ли масон и той?

Иван Славков в интервю няколко години преди смъртта си със смях разказва как Борисов веднъж го попитал как може

да стане професор като него

Комплексарският стремеж на Борисов към титли, награди и похвали си личи дори по визитната му картичка като кмет: „Ген.-лейтенант инж. Бойко Борисов, д-р на науките, кмет на София“.

При тоя стремеж към „признание“ не е изключено да е кандидатствал и да е приет за масон още преди да е станал кмет. Така или иначе, той е свързан с масони.

„Галерия”