Отново шменти-капели : Борисов увеличава с 30% заплати на някои ченгета и за три месеца по 50 лв. на пенсионерите

"Протестът е една чудесна форма, за да се види, че има демокрация. По върховенството на закона им ВСС, където ние не се изказваме по тема съдебна система. Мерките, които сега предлагаме, идват след разговори с работодатели и синдикати", добави министър-председателят. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг след коалиционен съвет.

Предлагат нови социално-икономически мерки на стойност 1.163 млрд. лв за социални мерки и 731 млн. за икономически мерки. Това каза премиерът Бойко Борисов след коалиционен съвет.

Правителството обявява новите социално-икономически мерки (НА ЖИВО)

"Към този момент няма да ползваме заем, а ще ползваме мазниниките, които имаме във фискалния разерв. За съжаление, пандемията продължава да нараства със страшна сила. Надяваме се да намерят ваксина", каза още той

"Увеличаване на разходите за персонал с 30% за служителите, които са на първа линия. Средствата са предвидени за структури от Министерство на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социаланта политика, НЗОК, НОИ и други", заяви Борисов на брифинг в парламента.

"За три месеца подред по 50 лева ще се дават на всички пенсионери. Това са 318 млн. лв.", разкри Борисов.

"Интересно е, че от намаляване на ДДС в туризма приходите са с 28 млн. лв. повече за юни спрямо миналата година", разкри премиерът.

https://eurocom.bg/new/borisov-khorata-koito-ne-sa-na-protest-a-rabotyat-ochakvat-podpomagane-na-zhivo?fbclid=IwAR3eldsc-g0J714GdcPndz2XmB6YNBOQOyTuOmKOpGnatuu0V8sRb77NrKA

* Заглавие на "Под лупа"