(О)тричането на Румен Радев без реална алтернатива само му помага да спечели втори президентски мандат

 

 

В България има много анализатори : по-млади, по-умни, по-красиви, по-високи, по-килограмести и по-руси от мен. Обаче малцина от тях имат личния ми опит на сблъсъци с политици и политики. Ето защо, за да дам своя специфичен принос в анализирането, често се позовавам на него. Защото, като казва руската актриса Раневская, известна със своя сарказъм и сентенциите си, “спомените са богатството на възрастния”.

Ще остана верен на себе си в това отношение и в сегашната ситуация на кръстопътя, на който се намираме без значение дали ни харесва и защо не сме в ролята на регулировчици. Не е като да седнем на платното на “Орлов мост” в центъра на София. Само с протест няма да изберем пътя, по който да продължим.

Както се досещате, става дума за предстоящите избори. А за тези, на които ще избираме президент, все още нямаме избор. Не ни се представя кандидат, който поне малко да затрудни действащия президент Румен Радев да спечели втори мандат. За тази липса на алтернатива нямаме вина ние с вас, драги читатели. Освен ако не сте политиците, които носят отговорност за решението си да проявят нерешителност и да улеснят Радев.

Изпадналият в истерия вожд на “простите” в България ругае Радев денонощно с всякакви хиперболи, но няма куража да се изправи в битка срещу него по единствения подобаващ начин в качеството на кандидат за негов опонент на изборите. КОЙ още е в първите редици на това плямпане, от което образът на Радев само печели?

Не, не са заподозрените либерали, зелени и прочее хора от т.н. градска десница, както я наричат левите, когато спрат за малко да я хулят като “психодесница”, за да постигнат някаква обща цел с “ психодесните”. От “Демократична България” определено се държат умерено към личността и действията на президента Радев. Това умерено поведение й се вменява като вид колаборация с него. Но да видим тогава кои си взаимодействат във все по-яростното (о)тричане на президента с клетви и заклинания в стила и тоналността на истеричния Методиевич.

В този хор под диригентската бухалка на сикаджията пеят от ДПС. Йордан Цонев се е превърнал във втори Методиевич. Направо се опитва да го надвика в заклеймяването на новата партия “Промяната продължава” независимо от твърденията си, че специално ДПС нямало нужда са притеснява от новия проект за многотията от свои избиратели и на следващите избори. Какво тогава мотивира защитниците на божеството им Пеевски от доказано русофилската партия ДПС, която си прогони лидера Лютви Местан заради дързостта му да каже крива дума срещу Русия на Путин?

В същия вой се включи и вълкоподобният като излъчване Костадин Костадинов от “Възраждане”, чиито имитатори на руските моторизирани “Нощни вълци” се опитаха да ме линчуват посред бял ден в Добрич на представянето на книгата ми “Измамата Сан Стефано” през март 2019 година. Те не успяха в начинанието си да ми запушат устата, с което от ДПС се бяха нагърбили още през далечната 1993 година, когато участваха начело на гонката на глутницата срещу мен като Главен директор на БТА и в крайна сметка постигнаха целта си да бъда отстранен от поста, монтирайки в директорското кресло на агенцията свое протеже.

Ял съм им попарата лично и затова ги “анализирам” еднозначно: това са слуги на една чужда държава, която се опитва да запази своя съветски контрол над България без да жали и подбира средства. Ако й застанеш на пътя, ти праща мутри да те тормозят в най-буквалния смисъл на думата. За този кръстопът, с обозначение Изток-Запад, споменавам в началото на текста. Опитите ни да се въртим в кръг на кръговото не ни водят напред, както знаем.

Ако към горните водещи политически сили в атакуването на Радев и “Промяната продължава” добавим и виртуалното лаене на една “агенция”, която се задъхва от злоба по адрес не само на Радев и надлайва своя сикаджийски кумир понякога, ще стигнем до въпроса: вие, добри хора, които се гнусите от тази компания, желаете ли да бъдете част от нея в това надлайване?

Искате ли да се сте в отбора на тази бясна компания и да обслужите нуждите на тяхната властолюбива кампания? Питам, защото е важно да се определим като не искаме Радев за президент, а нямаме алтернатива: искаме ли да грачим заедно с грабливи милиционерски хищници, руско-турски агенти за влияние на Кремъл без прикритие и с откровени фашизоиди?

Не, нито съм минал в неговия отбор, нито ви агитирам да гласувате за Радев – който ме познава знае, че не обичам ролята на агитатор дори в полза на политици, чиито възгледи споделям. Все още се надявам да бъде издигната достойна негова алтернатива от “Демократична България”. Недоумявам защо нейното обявяване се бави и дори се замислям дали изобщо е намерена такава. Но за едно нямам колебание: във фалшивия вой на русофилското сборище, което вика “дръжте русофила”, няма да участвам.

А вий? Вий не сте идиоти. Сами си решавайте.

https://ivo.bg/2021/09/23/%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%...

снимка : Фейсбук