От самото начало на пандемията Борисов показа, че не му пука за здравната криза. Той е зает да гарантира политическото си оцеляване

 
 
От щаба предупреждават, че предстои трета вълна, доникъде сме с ваксинацията, но правителството отпуска мерките като за световно. Има ли логика? Има, но не е медицинска. Политическа е.
От самото начало на пандемията Борисов показа, че не му пука за здравната криза. Той е зает да гарантира политическото си оцеляване. Ползва мерките не, за да гарантира здравето на хората, а за да удължи политическия си живот. Държавата се управлява от ПР-и, както каза един наш министър. Отваряме и затваряме, когато е удобно за премиера и рейтинга му. Всичко е publicity stunt, а ако трябва да ползваме по-точно българско определение - цирк.
Не, не казвам, че мерките не работят и са ненужни. Напротив, нужни са, но трябва да се прилагат според съветите на лекарите, а не на политическите апаратчици. Сегашното отпускане на мерките цели едно - повече болни преди изборите, страх, паника и по-ниска избирателна активност. Турбо популизъм е да обясняваш на хората как ще им отвориш ресторантите, фитнесите и училищата, щото си готин пич, а в това време всичките ти експерти да предупреждават колко опасно е това. Не си готин пич, популист, демагог и кретен си.
С този ход отчаяният ни премиер се опитва да покаже как откликва на желанията на хората. После, разбира се, ще тръгне да ги спасява с ново затваряне, когато болниците отново се претоварят. Казано по-просто, противоепидемичните мерки са основна част от предизборната кампания на ГЕРБ. А казано още по-просто - Борисов е готов да рискува живота и сигурността на българските граждани, за да вземе с няколко процента отгоре на изборите. Това е. Политиката не е мръсна, а е най-мръсната игра, когато я играе Борисов.
Никой не очаква от него отговорност и държавническо поведение. Наясно сме, че вече 10 години ползва държавния бюджет за предизборни подкупи, но да си правиш ташак (извинявам се за израза) с пандемията, щото трябва на всяка цена да си първа политическа сила, е престъпно. Борисов няма нито една сериозна реформа в здравеопазването. Напълно се провали с ваксините. Сега се готви да изцеди институциите до последно и напълно да срине доверието в тях, за да може април месец звездите да се наредят в негова ползва. Отиди си плати един сеанс при Алена, бе тикво, вместо да превръщаш цялата държава и няколко милиона българи в опитни зайчета.
 
Фейсбук