You are here

Офицери от НСО: Обърнали са ни на прислужници

Обърнали са ни на прислужници. Това се казва в някои от сигналите на офицери от НСО до военна прокуратура. Това съобщиха за Фрог нюз източници от разследването.

Вместо да отговарят за сигурността на властимащите, държавните гардове били принуждавани например да им пазаруват за вкъщи. Налагало се да задоволяват всевъзможните им прищевки досущ като лични слуги. Първоначално засегнатите се обърнали за помощ директно до военна прокуратура. Оттам, обаче не реагирали. Това накарало потърпевшите да адресират жалбите си до президента Румен Радев. Той на свой ред ги препратил отново към обвинителите под пагон. Едва тогава те решили да се задействат, обясниха източниците ни.

 

От няколко седмици НСО е подложена на щателна проверка именно заради въпросните сигнали. Не е изключено да се нищят и слуховете, свързани с финансови злоупотреби. В края на миналата седмица се разбра, че настоящият шеф на НСО Ангел Антонов ще бъде махнат и пратен като консул в Русия. Мнозина експерти съзряха в това опит да бъде скрит от евентуален опит да му се потърси отговорност. Не е тайна, че Антонов минава за един от близките хора до депутата от ДПС Делян Пеевски. Според информация на Фрог на мястото му ще седне друг негов любимец- Тодор Гребенаров. Междувременно Валери Симеонов предложи НСО да бъде закрита в този си вид и пратена като отделно звено под шапката на МВР. В момента службата прилича на пчелен кошер. Коментира се единствено кой ще наследи Ангел Антонов и дали ще има реална промяна в начина на работа. Припомняме ви, че най-много пари и рисурс държавата хвърля за охраната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и корпулентния бизнесмен Делян Пеевски. Причините се пазят от обществото в дълбока тайна.

https://frognews.bg