Официално : НОВИТЕ ЩАМОВЕ - НЕ САМО СА ПО-ЗАРАЗНИ, НО И ПО-СМЪРТОНОСНИ

Grigor Lilov

 

Днес беше обявено от английския премиер , че новият щам във Великобритания е с 30% по-смъртоносен и е по-заразен с 56% (предишните данни бяха за 70% по-висока заразност)
Изследванията са били на 4 групи учени, чиито изводи съвпадат.
.
МНОГО, МНОГО ЛОШО
.
На практика това означава поне двойно по-висока смъртност от сегашната за период не повече от месец и с пъти и пъти и пъти (не с проценти) за по-дълъг период от време. Т.е. ако сега умират 3 на 100 човека, при такива щамове ще умират 6/100 за месец, а заради експонтенциалната крива на растеж и нарастващо вирусно натоварване може да се стигне и до почти геноцидни измерения.
.
Ще добавя, че все още няма окончателни данни, но и поредният нов южноафрикански щам е не само далеч по-заразен, но и далеч по-смъртоносен от преобладаващият сега, който върлува в Европа. За новия немски все още няма достатъчно данни.
.
Вероятно заради това в САЩ днес взеха решение да отложат втората доза след по-дълъг период - за след шест седмици, за да успеят да ваксинират с първата доза колкото се може повече хора. Защото досегашните данни сочат, че ваксинираните дори с една доза са значително по-малко заплашени от завършек на заболяването със смърт, отколкото неваксинираните.
.
***** ВЪЛНИТЕ НА КОРОНАЧУМАТА*****
.
Така настъплението на Короначумата от първата си - опипващата вълна встъпва във втората си, истинска вълна. Встъпи в онази, за която през лятото ви информирах, че предстои през есента-зимата и че вместо да се дрънкат глупости за "пик" на епидемията, тя следва естественото си развитие и неизбежно ще предизвика пълно затваряне на държавите в Европа по китайски маниер.
.
След това очертаващо на хоризонта цунами с тези щамове вероятно ще има още две-три такива смазващи и могъщи вълни.
Вирусът вече е в популация от стотици милиони. Това му предоставя далеч по-големи количествени и качествени условия и натиск за мутации заедно с все още мащабното движение на хора между различни региони, държави и градове.
Ефективните засега ваксини със сигурност няма да работят срещу бъдещи нови щамове или ще работят зле.
.
Както винаги властта и политическите сили у нас се щурят като гламави и на практика стоят със скръстени ръце. Но няма защо да виним само тях, трябва виним и себе си, че сме им поверили здравето ни и живота ни.
.
Точно преди година, пишейки за центъра в Ухан и родилия се, както го назовах тогава световен биологичен Чернобил с изпуснатата на воля Короначума призовах Господ да ни е на помощ!
Пазете се!!!!!
И Господ да ни е на помощ.
.
БЕЛЕЖКА* всеки, който се опита да неглижира опасността и пандемията, да си търси друго място за изява. За над година време покрай низа ми от постове за Ковида се уморих и от идиоти, и от тролове, и от стадиони жертви на разни пропаганди и фейкове, за да си позволявам повече да бъда и сега толерантен и търпим към тях.
 
Фейсбук