Още един европейски „Хитлер“ убива повече от 10 милиона човека- но Западът просто изтрива името му от историята

Повечето хора нямат представа за това кой е изобразен на снимката по-горе, а  трябва да се знае. Този човек трябва да предизвиква същото отвращение като Мусолини, Мао, Сталин,  Хитлер и  Пол Пот защото той   извършва  геноцид срещу африканците, в резултат на което в Конго загиват повече от 10 милиона човека.

Това е белгийския крал Леополд II.

За него  никога не се е разказвало в училище и, най-вероятно, почти нищо не е написано в медиите. Това се дължи на факта, че той не отговаря на общоприетите исторически методики, характеризиращи  потискането на народите (които включват такива неща като робството в САЩ и Холокоста).

Крал Леополд II е част от недовършената история на колониализма, империализма, робството и геноцида в Африка, което влиза в противоречие с общоприетите възгледи на обществото, днес определящи системата на училището.

Той не се вписва в учебните програми, в които, колкото и да е  парадоксално, е прието да се  осъждат откровените расистки изявления. Въпреки това се счита за съвсем нормално да се запазва мълчание за геноцида от страна на европейския монарх, погубил повече от 10 милиона човека в  Конго.

Кралят на Белгия  Леополд II управлява голямата си империя, показвайки такава жестокост, която е сравнима – и дори надвишава – престъпленията, извършени от най-страшните диктатори на 20-ти век.

Когато Леополд II стъпва на трона през 1865 г., той се опита да царува в страната  по-меко, което и  искали от своя крал  белгийците, след демократизацията на обществото в резултат на множество революции и реформи.

Но той се характеризира с големи амбиции да изгради колониална империя в  отвъдморските владения, и с убеждението в това, както смятали повечето държавни ръководители по онова време, че величието на една нация зависи от ресурсите, изпомпвани от тези колонии.

Той крие своите сделки зад  маската на „благотворителност“ и „научен“ подход под знамето на Международното  африканско дружество и използва робски труд за добив на конгоански полезни изкопаеми  и предоставянето на различни услуги.

http://nepoznato.energetika-bg.com/