You are here

Още един „патриот” изгоря заради фашистки поздрав, а В.Симеонов кога ?

Още един човек на Обединените патриоти гърми заради хитлеристки поздрав. Този път уволняват Иво Антонов, който е шеф на дирекция на Министерството на отбраната. Той е освободен е по личното нареждане на премиера, съобщи в парламента Цветан Цветанов.

Същият стана известен със снимката си пред танк още през 2014 г. и заради този фотос му се размина зам.-министерският пост.

 

Сега обаче, покрай скандала с един друг зам.-министър-националист, вече стегнал багажа, излита и следващият. Оставката му се иска заради скандални снимки, които са подобни на тези, които вчера взеха главата на Павел Тенев.

 

 "Извинявам се на всички за неудобството, в което изпаднахме – ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности." Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с думите на вицепремиера Валери Симеонов, който защити впоследствие подалия оставка заради снимка с нацистки поздрав зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев.

 

 „Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов, ние се чуваме почти всеки ден с колегите от „Обединени патриоти“. Той също ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали. Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек, при положение, че не съм присъствал. Неприятна е ситуацията“, коментира Цветанов. "Искам да се извиня на всички за това неудобство, в което изпаднахме, защото правителството прави много по-добри неща, а ние трябва да коментираме подобни скандали, които под една или друга форма ще се генерират или ще се провокират.

 

Ние трябва да бъдем коректни и искрени към обществото и пред вас медиите", каза Цветанов. Мога да кажа, че се извиняваме за тези ситуации, които се разиграха през последните 24 часа, но правителството вчера взе много важни решения“, каза Цветанов. По думите му те са част от изпълнение на предизборните им ангажименти. „Това е за семействата с репродуктивни проблеми. Вече няма да има ограничения и ще може правителството, когато е стабилно, да отделя повече средства за дадените сектори“, обясни Цветанов.

 

По думите му при всеки един подобен случай ще има достатъчно доброжелатели, които ще информират и сезират европейските партньори на България. „Убеден съм, че от начина и поведението, което ГЕРБ е показвал, откакто сме членове на ЕНП, колегите ни знаят, че няма да направим компромиси с европейските ценности. Ние ще бъдем този стожер, за да не се появяват подобни неприятни моменти“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Лидерът на партия ”Воля” Веселин Марешки поиска от парламентарната трибуна оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Вчера за това настояха и от БСП. 

Хамид Хамид от ДПС също разкритикува Симеонов и каза, че такава шега с Холокоста е опасна. 

Григор Лилов, който е известен раздследващ журналист коментира във Фейсбук : "...най-отвратителното в тази история не е постъпката на Павел Тенев, а реакцията на политическите ни кръгове и правителството. Вместо веднага да реагират, повечето партии, лица и държавници премълчаха.
А малкото, които се обадиха, доналяха масло в разгорелия се скандал. Имам предвид коментара на Валери Симеонов.
Напомням го:
„Несериозни работи. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим – че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости!“

 

Тук не играят роля само първите седем години и липсващите след тях. Играе роля манталитетът, презрението към „маргиналите“, които наистина са такива, ако преглъщат подобни гаври от политиците – не само от Валери Симеонов. Освен това играе роля пълното неразбиране на ситуацията и навикът да се врещят врели-некипели, понеже примитивният електорат харесва предимно такова поведение.
Но сегашната му длъжност не е само в „селото“ България. Тя има и външни измерения.

Има, защото Валери Симеонов вече не е само политически лидер, а и държавник – в изпълнителната власт е. "

#ОСТАВКА ВЛЕРИ СИМЕОНОВ !

"Под лупа" по frognews.bg