You are here

Панчев казал на ченгетата за Пелов: Пръв съм аз, после е Петко Мустака

Простреляният смъртоносно от Владимир Пелов Марио Панчев признал пред ченгетата наскоро: Пръв съм аз, после е Петко Мустака. Това разкриха пред Фрог нюз източници от разследването.

Панчев почина рано тази сутрин от раните си след престрелка с избягалия Пелов в Ботевград. Както медията ни съобщи Панчев, който е криминално проявен, станал обект на атаката основно  заради показанията, които е дал в полицията срещу Владимир Пелов по повод убийството на братята Марио и Цветан Петрови през март 2016 г. Според Панчев, зад жестокото престъпление стои именно Пелов.

 

Източниците ни разкриха, че от месец Марио Панчев усетил, че има „опашка“ след себе си. Посочил пред близки, че по петите му е синът на Пелов-Владимир и негови приятели, познати като братя Ерменкови. Разказвал, че ги виждал навсякъде, където ходи-фитнес, кафене и т. н. След бягството на Пелов от затвора знаел, че ще го потърси, но не за добро. „Ходеше с пистолет в джоба, с пръст на спусъка. Имаше и бронежилетка. Често ходеше с нея, но не е ясно ,защо във фаталния ден не е бил с нея. Предният ден сподели пред близки, че е видял сина на Пелов и го е подгонил“, уточниха те. Марио ходел често не само в местната полиция, но и в Главна дирекция „Национална полиция, за да им дава информация за Пелов. От там все го питали „Има ли нещо ново“?. Никога не му предложили охрана, макар при последните срещи да казвал: „Нали знаете, пръв съм аз, после Петко Мустака“.

 

Панчев всъщност визирал Петко, тъй като се знаело, че той помогнал да се разкрият поредицата от взривове в офисите на куриерска фирма в Ботевград. Следите тогава водеха именно към Пелов. Петко също е лично потърпевш от пандизчията-беглец. Твърди се, че преди време той му взривил колата и запалил фризьорския салон на сестра му.

 

Въпреки, че ченгетата знаели, че Марио го грози реална заплаха, месец преди да бъде убит, те го арестували за незаконно оръжие. „Колкото искате ме съдете, дръжте му в ареста, но аз няма как да се защитя“, обяснил ботевградчанина на ченгетата. След това му образували дело и го пуснали. Според запознати Марио Панчев бил добре въоръжен заради опасността от Владимир Пелов. „Страх ме е за живота ми“, повтарял напоследък мъжът, успял да застреля опасния Владимир Пелов при опит да се защити.

https://frognews.bg/novini/panchev-predupredil-chengetata-pelov-prav-sam...