Парламентарни „сензации” ПОДКУП ЗА НАПОЯВАНЕ ЛИ?! ДРЕБНА ЗАКАЧКА! МАФИЯ !!!

Grigor Lilov

 

Кой е Пламен Тачев – депутатът от ГЕРБ, на когото е трябвало да се даде подкуп, за да пусне водата за напояване според разприказвалия се пред парламентарната комисия бизнесмен?
Нека да видим:
ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІ
********* Давам първо „Приложение 3 - СПРАВКА ЗА БОЙКО БОРИСОВ” (от моята книга „Тайният проект Бойко Борисов”, Кайлас, 2009 г. Приложенията са извадени отделно на края на книгата.)
9. "Би енд Пи Комерс"-ООД, регистрирано през м.май 2001 год. на адрес: София, ул. "Любен Каравелов" 83, ет. 2. Съсобственици - Бойко Борисов и Пламен Тачев Петров („Кашика”), бивш служител във фирма "Василка";
ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІ
******** Давам откъси от „Приложение 2 ПРЕМИЕРЪТ И ТРАФИКЪТ” (от моята книга „Дуел”, Кайлас, 2012 г. Приложенията са извадени отделно на края на книгата)
.
„На 25 Ноември 2011 г. подсъдимият по делото „Килърите” Васил Костов - Кеца пожела да даде обяснения пред Шуменския окръжен съд.
Той разказа за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Бай Миле. Лично присъствал на среща във Виенска градина в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те обсъждали как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин.
§ моя бел.: последното е лъжа. Никакви пари не са давани за избора на Борисов в МВР. Решението беше политическо на Задкулисието.
Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата „Ипон” на Бойко Борисов.
Съдът предупреди Кеца, че обясненията нямат връзка с предмета на делото, но Кеца продължи.
- За каналите да кажа. Бойко Борисов му бяха на него, той отговаряше лично за каналите за хероина от Турция, който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дроба. Синтетична дрога се изпраща тук и каптагон, а влизаше хероин. Той имаше проблеми тогава за тези канали с Косьо Самоковеца. Беше взето, знам в коя къща, кои хора са присъствали, се взе решение някак си да се оправи проблема с Косьо Самоковеца. Трябваше да се оправи и проблемът с Мето Илиенски, а Бойко Борисов не знам там какви отношения е имал – по-близки, по- преки, той се застъпи тогава за Мето Илиенски.
По думите му, за южната ни съседка пътувал хероин, а от там влизали каптагон и синтетична дрога. Както се казва – стокова размяна, на бартер.
„Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиевски”, обясни Кеца.
§ моя бел.: Кеца се сдоби с тежка коремна инфекция. Съдът отказа да разреши операция и той оцеля по чудо. Вероятно заради някои посолства, живо интересуващи се от съдебния процес. Получи доживотна присъда, ВКС първо върна делото за ново произнасяне, след публичен и международен скандал после я потвърди окончателно през 2017 г. Присъдата е за убийствата на адвокат Петър Лупов от Велико Търново и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.
Съдът и Прокуратурата пренебрегнаха срещите с Борисов и „проблемите”, разисквани на тях. Не се проведе разследване, нито се заведе следствено дело, въпреки че бяха сезирани от журналисти. Прокурор по това дело беше една красавица - Ася Петрова, назовавана „мис Прокуратура”, която разследваше атентата в Бургас. Споменавам го, понеже каналите се оказаха освен турски и до Иран, а "Хизбула" на молите е основен участник в трагедията на летище "Сарафово". Сега калинката Ася Петрова е голям шеф в София: заместник-главен прокурор (обяснил съм в книгата защо я считам за калинка)
.
~~~~~„ЧОВЕКЪТ” И ОНЕЗИ ОКОЛО НЕГО~~~~~~
.
Васил Костов – Кеца спомена, че Борисов тогава „излизал с човек от Червен Бряг”.
През 1997 г. Бойко Борисов, иракчанинът Самир Искандер Ибрахим (Франсис), Пламен Тачев Петров (човека от Червен бряг – депутатът от ГЕРБ, за който се твърди, че е искал подкупа за напояването), Николай Нинов Костов, Веселин Нинов Костов и Венцислав Христов Божилов основават в Червен бряг фирмата „Прайхим” ООД.
Предметът на дейност е формулиран нашироко, особено в областта на химическите изделия и търговията с тях. Замислете се защо?
Официално обаче фирмата се занимава с производство на сапуни. Според документите сегашният ни премиер е напуснал дружеството. По същото това време приятелката му банкерка Цветелина Бориславова основава сходна фирма. Тя е в София – „Прахайм” вместо "Прайхим".
През октомври 2001 г. Борисов и Пламен Тачев регистрират „Би енд Пи Комерс”. След като става главен секретар на МВР Бойко Борисов излиза от фирмата в началото на 2002 г., а на негово място като съсобственик е вписана Надка Петрова Маринова. Заедно с банкерката Цветелина Бориславова, Маринова е съсобственик на охранителната фирма „Ипон 1”, създадена от Бойко Борисов.
В момента Пламен Тачев Петров от „Прайхим” е депутат от ГЕРБ.
На тази верижка изплува още една връзка. Иракчанинът Самир Франсис е управител и собственик на 33.2% от З.Е.С. ООД, където до ликвидацията през 1999 г. е съдружник със Златко Баретата.
В „Тайният проект Бойко Борисов” са дадени повече от достатъчно детайли за съвместните фирми със звездите на наркотрафика – не само на Борисов, но и на приятелката му Цветелина Бориславова. Последният й проект със Самир Искандер е затворен комплекс в горичката до Ортопедията в Горна Баня – точно срещу Дипломатическия клуб.
.
~~~~~~~~ ТРАФИКЪТ ~~~~~~~~~~~~~
.
А ето и една кратка хронология, с която започна иранският трафик:
* 20 септември 2008 г., полунощ, паркинг за тирове в гр. Табриз, Иран. Тежковъоръжени барети от иранското звено за борба с наркотиците обграждат камион с българска регистрация.
Шофьорът Живко Русев от Гълъбово е арестуван, а тирът закаран в двора на местната полицията. Там го разглобяват и под шасито откриват тайник, натъпкан със 135 кг хероин. Единственият българин, който успява да се срещне с 55-годишния шофьор през първите му 4 месеца арест, е консулът в иранската столица Ивайло Йорданов.
Иранските служби твърдят, че той е заснет с камери на паркинга как пристига, след известно време заминава за някъде с камиона и по-късно се връща. Местната полиция имала и свидетели, че Русев е знаел за тайника, направен в негово присъствие, както и за хероина. В кабината му бил намерен спрей с черна боя, с която шасито било напръскано след пълненето на тайника. Имало и инструмент за отваряне на скритата в шасито кухина.
Русев беше осъден на доживотен затвор. Днес, три месеца след атентата в Бургас (бел.: дело на „Хизбула”, което родното МВР, Прокуратура и съд покри) е опечено споразумението, с което ще бъде екстрадиран у нас. Ясно е защо.
- Може ли да очакваме, че този българин може да изтърпи наказанието си тук, в България?
Махмуд Баяд - генерален директор на Генералната дирекция „Международни отношения” на Щаба за борба с наркотиците на Иран:
- Да, можем да очакваме, но има определени процедури, които съдебните власти в двете държави и документи трябва да подпишат.
* 14 декември 2008 г., фериботен терминал в пристанище Бургас-запад - митничари правят истински удар. В тайници в три тира, превозени с ферибот от Поти, Грузия, са открити 375 кг хероин. Абсолютен рекорд за България за последните 19 години.
Операцията е съвместна с щатската служба за борба с наркотрафика ДЕА и турските митници, печели първата вътрешна награда за годината.
Те се движат по същите маршрути, по които и заловеният в Табриз Русев.
Тирът, с който Русев е хванат в Иран, е на фирмата „Ред Транс” на Димитър Праматаров. Тиркарнетите осигурява „Тичък” на Иван Стефанов.
Камионите, преминали свободно през граничните ни пунктове, и тези, заловени в Бургас през декември, пък са продадени от „Ред Транс” на две други фирми – „Ники М Транс” и „СКМ транс”" – и двете ЕООД, и двете регистрирани в София, но със седалища и в Гълъбово. От същия град освен Живко Русев са и двама от шофьорите, хванати с голямата пратка на пристанището в Бургас.
Камионите пренасяли консерви с грах и доматено пюре за Техеран. После в района на Табриз в тайниците слагали хероин. Тировете се връщали в България или по земя през Турция, или по вода – с ферибота Поти-Бургас. (дрогата идва от талибаните и Ал Кайда в Афганистан)
Някои от шофьорите са се прибирали в родината със самолет. Това не оскъпява дрогата в канал с такива огромни количества. Той е с чистота над 80 процента.
Каналът от Афганистан-Иран през България за Германия и Холандия е от онези, в които българите са организатори и финансисти на високо ниво.
Според достоверни източници каналът е заменен под контрола на МВР с нов - на пунктовете Капитан Адреево и Лесово, през които свободно да влиза транзитен хероин от Иран за Западна Европа.
* 11 август 2009 г. Заловен е българин с 69 кила хероин в Бавария. Произходът на стоката е от Иран.
По-нататък хронологията е излишна. Ще запълни немалко страници. У нас разкритията спират с идването на ГЕРБ на власт, но в Европа се множат.
.
~~~~~~~~~ ОПАСНИ ВРЪЗКИ~~~~~~~~
.
Но през тези години така и не се разбра, че побегналият наркобос Таки е съдружник на бившите барети от Дупница Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. Тримата имаха обща фирма и с олигарха Васил Божков, но са продали дяловете си. Оказа се, че Таки е контролирал зеленчуковата борса в софийския кв. „Слатина”, през която са прани парите.
Най-интересен за амфетаминовия сюжет е Самир Искандер Ибрахим, известен също като Самир Францис. През март и август 1998 г. той регистрира две фирми със Златомир Иванов Иванов - Златко Баретата: „Бинго Нова”, което се намира в подлеза на Централна гара и „З.Е.С.”, в която Ибрахим е управител. З.Е.С. в момента е със запорирано имущество заради делото срещу Баретата.
Но кой е той? Той е иракски кюрд, отдавна работещ с България – още от времената на социализма. Сред най-едрите строителни предприемачи е у нас. За него и съдружията му с премиерската двойка (Бойко Борисов и Цветелина Бориславова) са дадени доста детайли в „Тайният проект Бойко Борисов”, за да ги повтарям тук – в „Дуел”.
Но има и други, неспоменати в онази книга.
През 2000 г. Златко Баретата основава Казино „Елит” и става негов изпълнителен директор. В края на 2003 г. той напуска бордът и е заменен от Константин Иванов Динев, Махер Абдула Хасан и Мария Димитрова Хасан.
.
~~~~~~~МРЕЖАТА~~~~~~~~~~
.
С какво се занимават последните става ясно от един доклад оставен анонимно в пощенските кутии на депутатите от Комисията по вътрешен ред и сигурност:
"Причината за отвличането и убийството на българите (2004 г. – Ирак) са неуредени сметки от наркобизнес. Историята започва с показните убийства на няколко знакови фигури в търговията с наркотици в България. Официално поръчителите са неизвестни и едва ли някога ще станат публично достояние, но можем да се досетим, ако проследим кой зае мястото им.
Така се създаде и новата мафиотска организация, която стана причина двамата българи да загубят живота си в Ирак.”
.
Тя се превърна в един от основните доставчици на синтетични наркотици в Близкия изток.
Дрогата се произвежда във фабрика в близост до Кулата. Съдружници в нея са собственикът на ресторант „Кошарите” – Константин Динев, толкова тясно свързан с фолкзвездите ни (и близък до покойния Мето Илиенски и Георги Илиев), синовете на бившият иракски посланик в България Мохамед Амин – Бленд и Сиад, и членовете на на ВПС на БСП Тихомир Стойчев – бивш директор на НСБОП (освободен заради връзки с покойния Филип Найденов – Фатик).
Суровината за производство се доставя от ливанеца Адел Саркиз, а готовата продукция се транспортира за Ирак чрез автовози на фирма в Благоевград. Дрогата се укрива в тайници на превозваните автомобили и ремаркета. Безпрепятственото преминаване на границата е дело на Тихомир Стойчев, чрез мрежата от служители в Агенция "Митници" и МВР. Дистрибуцията и продажбата на наркотици се извършва от иракчаните д-р Хайрала Салех и Хасан Санджари. Парите получени от сделките се "изпират" в казино "Елит", което е собственост на същите лица, притежаващи фабриката, и на иракчанина Махер Хасан – съдружник на Мето Илиенски.
Живеещите в гр. Сандански Бленд и Саад Амин наред с наркобизнеса многократно демонстрират незачитане на законите – от хулигански прояви до криминални престъпления като открито заплашват полицейските служители.
Подобно е поведението на Хайрала Салех, зад когото стои зам-директорът на НСС, близък до Тихомир Стойчев и личен познат на покойният Фатик. (Няма да е изненада, ако отношенията със Салех са прикрити и той е записан като доносник и на службата). Възползвайки се от протекциите на службата за сигурност, той притиска свои конкуренти в бизнеса и ги заплашва открито, че могат да бъдат изгонени от България само ако се обади по телефон на ген. Чобанов. (Тогава шеф на службата НСС – бел. на ред.).
Същите покровители осигуряват контакти на Салех с оръжейни търговци, с които той преговаря от името на НСС.(Собствениците на няколко държавни оръжейни фирми се чувстват доста объркани).
Информацията за това кой и как да бъде ударен се подава от Тихомир Стойчев и от един бивш шеф на Отряда за борба с тероризма, който ръководи и престъпна група за „мокри поръчки”. (Кой ли застреля толкова професионално Фатик и защо ли имаше толкова противоречия между първоначалните показания на свидетелите и официално обявеното от главния секретар на МВР?).
Всичко действаше като добре смазана машина, докато типично по арабски братята Амин не се се скараха за пари с Хасан Санджари. Хайрала Салех застана на страната на братята Бленд и Саад.
Между другото, по времето, когато отношенията им бяха добри, покровителите от НСС и Бойко Борисов уредиха Санджари да бъде приет в президенството и МВнР. След като се наложило да почака във Външно министерство повече от час, разяреният иракчанин се е разкрещял: „Какво си въобразявате? Само да реша и ще избия войниците ви в Ирак!”. (Може пък да се опитал впоследствие?)
След възникналия скандал с неуредените бизнесотношения Санджари неколкократно отправя заплахи, като иска да му бъде изплатена значителна сума. Тъй като няма резултат, той отвлича камионите, превозващи поредната пратка, заедно с шофьорите, работещи за Бленд и Саад с искане за откуп.
Похитителите са търсели точно тези българи. Защо ли информацията бе укрита?
Водят се неколкодневни преговори без резултат. (Собственикът на камионите и автокъщата в Благоевград е имал информация за отвличането няколко дни преди официалното съобщение. Два дни след това той прекрати дейността си.)
Разгневеният Салех решава да включи "тежката артилерия" – Бойко Борисов и Чобанов. (Последният не е изцяло "в час". През цялото време е воден за носа от заместника си.) Под ръководството на Бойко Борисов е разработен план за действие. (Интересно защо министър Петканов не е запознат?). Пред президента Първанов е изложена версията, че НСС разполага с информация къде похитителите държат българските заложници. (Естествено, Хайрала Салех познава добре съдружниците си и е в състояние да уреди освобождаването им срещу откуп.) Държавният глава е убеден от Борисов и Чобанов да одобри план за освобождаването на шофьорите като предоставя правителствения самолет и съдейства за отпускане средства от БНБ.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Комична ситуация?!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Едната страна в мафиотския сблъсък взема пари от държавата, за да уреди отношенията си с другата. (Не трябваше ли Парламентът да одобри това?). Разбира се, участниците от българска страна Първанов, Борисов и Чобанов са си направили и друга сметка – да станат национални герои. Между другото, преди заминаването са подготвяни ордени, като дори Борисов е организирал бляскаво посрещане с пресконференция.
За Ирак потегля българска група, ръководена от Бойко Борисов, в която е и покровителят на Хайрала Салех от НСС. В нея са включени служители на СОБТ. (Има ли заповед на министър Петканов?) Не е ясно точно кога и на кого е хрумнала идеята да нападнем Санджари, да освободим шофьорите и да си разделим парите за откупа. Доста тъп екшън сценарий, изцяло в стила на главния секретар.
Атаката се проваля. Равносметката е ранен служител на СОБТ. (Пълно медийно затъмнение).
Вбесеният Санджари продава заложниците на групировката на Ал Заркауи (виден бос в Ал Кайда), а нататък е известно. След това по заповед на Бойко Борисов е отправено силно внушение към всички, които имат отношение по случая да мълчат. (Така де, нали го очаква политическа кариера. Не може да я рискува заради някакви си шофьори). Дори и съпругите на убитите шофьори престанаха да питат. (Заплашени ли са, че нещо ще се случи с децата им?).
Хайрала Салех на всеослушание обявява, че е награден с държавно отличие от президента Първанов. Може би заради убийството на българите?
Братята Амин строят нова фабрика за каптагон. Двамата са толкова нагли, че отправят открити заплахи срещу лидери на СИК и ВИС. Назрява нов конфликт и възниква въпросът, кой ще е жертвата сега. Може би отговорът е в това, на чия страна ще застанат Борисов и марионетките му в МВР".
.
~~~~~~~~ТЕАТЪРЪТ~~~~~~~
.
„Знаем откъде е дошло писмото. Това са мишоци, а на единия от тях му секна контрабандата в Петрич и сега търси нови връзки!” - изкоментира този текст Борисов.
Обществеността научи за отвлечените българи след като „Ал Джазира” обявява исканията на похитителите от групата на Ал Заркауи на 9-ти юли. Същата вечер в МВнР е сформиран кризисен щаб.
В отговор на парламентарно питане министър Петканов признава, че Бойко Борисов и още четирима служители са били командировани в Ирак от 10 до 14 юли 2004 с подпис на неговия заместник - Румен Стоилов.
Петканов твърди също, че откупът за похитителите на Лазов и Кепов в размер на 30 000 долара е осигурен на място „от иракски бизнесмен, пред който екипът под ръководството на гл.секретар на МВР е поел ангажимент, че ще бъде възстановена след прибирането на заложниците.”
Повечето въпроси на депутатите са подминати от Петканов с аргумента, че се отнасят до „квалифицирана информация”. Това обаче по-скоро потвърждава, че някаква част от изнесеното в анонимния доклад е достоверна.
Всъщност Хайрала Салех се изписва още като Кхайр Ала А Салех или Хайралла Ахмед Салех. Малко известен факт е, че след тази случка той е станал български гражданин, записан е под името Хаир Ала Ахмед Салех, но продължава да се подвизава с различни имена и титли.
През октомври 2005 Хайри Сейлехъ, представящ се като председател на Атлантическия клуб на Ирак в България гръмко съобщава, че убийците на българските шофьори са заловени.
На 2-ри март 2006 г. д-р Хайри Салех коментира, че българските войници, които ще охраняват лагера Ашраф „ще бъдат избити до крак” (странно съвпадение с думите на Санджари, цитирани в доклада на служители на НСС година по-рано: "Какво си въобразявате? Само да реша и ще избия войниците ви в Ирак!").
Иракчанинът е натурализиран по чл. 16 от Закона за българското гражданство, който допуска изключения от процедурата ако "Република България има интерес от натурализацията му или ако лицето има особени заслуги към Република България в обществената и икономическата сфера, в областта на науката, технологията, културата или спорта".
 
ПОСЛЕСЛОВ ОТ ДНЕС
Разкритията пред парламентарната комисия на бизнесмена Илчовски за мафията у нас предизвикаха огромен публичен скандал. На фона на този скандал и тези истории, като едни от многото такива и в онези години, и сега, ще продължат да остават невидими в мъглата, вдигната от парламентарната пушилка.
Идеологът на нацизма Гьобелс: „част от истината е най-добрата лъжа.”
Разкритията за една корупция у нас - само с роден знак и за смехотворни размери на фона на милиардите долари, тероризма и убийствата във връзка с тези канали наистина е добро прикритие.
Как беше родната поговорка? - „Клин клина избива”.
Клинът Илчовски беше задействан веднага със срещата на Атлантическия съвет на НАТО онзи ден в Брюксел, на която се потяха шефовете на секретните ни служби, изприщени от въпросите и забележките.
И май трябва и иска да избие и друг клин „международно-държавно и българска терористична мафия”.
Все нещо трябва да се подхвърли на разгневения Запад, нали!
И новите политици да се легитимират така пред него като "борци с мафията". Макар и на дребно!
 
Фейсбук