Парламентът гласува оставката на правителството в сряда в 14 ч.

колаж : Свободен човек

Парламентът ще гласува в пленарна зала оставката на правителството в сряда, 16 ноември, в 14 ч.

Днес на извънредния председателски съвет в НС беше решено заседанията във вторник и сряда да са от 14 часа, за да могат преди това парламентарните комисии да приемат Закона за държавния бюджет, съобщава БНТ.

Министър-председателят Бойко Борисов вече внесе в Народното събрание оставката на ръководеното от него правителство. В писмото си до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

Трима депутати от ГЕРБ внасят в Народното събрание и проект на решение за подкрепа на въпросите от националния референдум. Това обяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на НС Димитър Главчев, който заедно с  Данаил Кирилов (председател на правната комисия) и Десислава Атанасова са авторите на предложението.

Текстът гласи: подкрепя народните представители да се избират с мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура; задължително гласуване на изборите и референдумите, както и годишната държавна субсидия за партиите и коалициите да бъде 1 лев за 1 получен действителен глас на последния парламентарен вот.

Данаил Кирилов каза, че се предлага най-краткият срок - 15 декември, в който да бъдат разгледани всички постъпили законопроекти по тези теми.

http://offnews.bg/