Патетично е да гледаш ГЕРБ политиците как обявяват утвърдена от повече от 100 години практика за гласуване по пощите за "рискова".

 
Патетично е да гледаш ГЕРБ политиците как обявяват утвърдена от повече от 100 години практика за гласуване по пощите за "рискова".
И в момент в който се жалят че се рушало доверието към институциите, с поведението си казват че една от тях, символ на българската държавност - Българските пощи, не може да се справи.
В същност за това ГЕРБ се бориха до край - за да могат те да провеждат изборите. Сега правят двойна преса така че да намалят избирателната активност.
От една страна, лекарите казват че карантинираните не трябва да гласуват и че изборите могат да представляват опасност за здравето на гласуващите. От друга, не правят нищо за избирателите в чужбина, които при тази пандемия могат и да не могат изобщо да гласуват - тъй като съответните власти могат да забранят отварянето на секции.
Какъв идиотски аргумент, ЦИК трябвало да сключва споразумение с чуждестранни пощенски оператори!?!
Тези споразумение ги имат Български пощи откакто ги има.
Щом Цветан Цветанов разкри схемата с полицейските началници, които контролират подмяната на вота и играта със секционните протокол, доверието в тези избори, които ГЕРБ ще организира е НУЛЕВО.
Въпреки че Борисов за нищо на света няма да се съгласи на гласуване по пощата, с което ще лиши стотици хиляди от право на глас, натискът то бъде въведено, ще постави управляващите в отбранителна позиция и ще покаже на избирателите истинското им лице.
Ако няма гаранции за тези избори, каквито ГЕРБ с този си подход не може да даде, то и тяхното провеждане се обезмисля. При това положение за смисъла на "скопени" избори.
Преди всички други реформи трябва да бъде реформата в изборителния закон и процес. Призовавам да определите избора си на партия за гласуване като започнете от позицията и по темата гласуване по пощата и електронно гласуване.
 
Фейсбук