You are here

Петкова изплю камъчето готови сме да инвестираме допълнително средства в АЕЦ "Белене" - подготвят общественото мнение на принципа на нагряването на жабата - бавно и полека.

Ilian Vassilev

Петкова изплю камъчето готови сме да инвестираме допълнително средства в АЕЦ "Белене" - подготвят общественото мнение на принципа на нагряването на жабата - бавно и полека. 

Щели да направят проектната компания и ако инвеститорът реши че трябва ще харчим пак яко.
Ако прочетете "процедурата" и книжата - си задайте елементарния въпрос - колко от тези хора - премиер, министър, шеф на БЕХ, НЕК, заместник министър Първанов /същия, който трябваше да отговаря за подписания анекс 
- който ни струва над 600 милиона евро/ през живота си са управлявали и успешно завършили проект - за един милион, за десет милиона, за сто милиона, за милиард.
А тук иде реч за двадесет и пет милиарда лева!?
Да ви припомня - единствената отговорност реално която поемат е политическата - това дали ще бъдат избрани като депутати.
За това когато гласувате - вие не гласувате толкова за текущата платформа на една или дуга партия, те и без това не ги спазват, а за способността и да взема адекватни управленски решения - като в проекта "Борисов поток" и АЕЦ "Белене". Тоест да управляват вашите пари, защото всички тези пари са ваши.
Сравнете колко пари са били изхарчени преди Борисов да дойде на власт през 2009 година и колко сега дължим по такива гранд проекти.
Ако се приложат стандартите в частния бизнес при акцинерната собственост - подобен мениджър, при тези резултати за управление на пари, отдавна щеше да бъде без работа /в добрия за него случай/ и в затвора /при нормалния/. По гранд проектите са похарчени "бадева" над 4 милиарда лева, а са пропуснати /нанесени щети/ за още 5 милиарда. 
Отговорете си на въпроса - какво ще стане с вашите двадесет милиарда лева?! Не е сложно. Взел Кольо, дал Кольо.

Фейсбук