You are here

Плитко и просто, но работи

Антисемитските и нацистки надписи по съветски паметници са оперативно мероприятие на червено-кафяви групи с евразийски пристрастия

Огнян Минчев

 

Номерът е стар и е практикуван широко и в Прибалтика, и в Централна Европа. Целта е проста – да се докаже, че всеки, който е против съветската окупация на Източна Европа след 1944 г. и против мераците на Путинова Москва отново да „командва парада“ в бившите си имперски провинции, е фашист и антисемит.

Плитко и просто – но работи. Дава достатъчно основания на Захарова в Москва да протестира и да ни поучава за всичко, което сметне за необходимо.

Проблем обаче са не редовните брифинги на Захарова в Москва, а продължаващите опити на поредица руски партии в България, начело с БСП да правят вътрешна политика от тези брифинги.

Проблем е и фактът, че уж проевропейските и демократични партии в България мълчат. Защо мълчат – след като и кьоравите, и дебилите (всяка прилика с изказването на Иво Христов е случайна, извинявам се, ако някой се припознае в тази категория в случай на некоректно цитиране на изказването ми) виждат за какво иде реч?

Коментарът е от фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.