Пловдивчани освиркаха Борисов и министрите му и поискаха оставка на кабинета

Пловдивчани освиркаха Борисов и министрите му и поискаха оставка на кабинетаС викове „Оставка“ и освирквания бяха посрещнати в Пловдив премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветанов и министри от кабинета пред сградата на Областна администрация – Пловдив.

На 14.12.2011 там се проведе първото за тази година изнесено заседание на кабинета. Протестиращите връчиха на областния управител Здравко Димитров декларация с исканията им. Те поискаха от него тя да бъде внесена в Министерски съвет.

Преди началото на сбирката министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов връчи чекове - субсидия на трима земеделски производители от региона.

Премиерът Бойко Борисов отказа да се срещне с протестиращите. Той заяви, че няма да се среща с тях, защото за 10 месеца имало 161 000 пропуснати дни, без да става ясно какво има предвид премиерът.

На площада пред пловдивската община са се събрали около 200 протестиращи. Представители на Федерацията на миньорите, енергетици, химици, здравни работници, учители, съобщения, държавни служители, авто и жп транспорт и на работещите във всички браншове протестират против едностранно направените промени в пенсионна реформа, с която се повишава възрастта за пенсиониране и намеренията на правителството да отнеме доплащането за клас прослужено време.

Участниците в протестния митинг настояват народните избраници да се съобразят с ветото, наложено от президента Георги Първанов на законопроекта за бюджет на ДОО за 2012 година.

Протестът е организиран от обединения стачен комитет на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и е продължение на националната демонстрация, която се проведе на 30 ноември пред Народното събрание в столицата.

ГЛАСОВЕ