You are here

Повишената импотентност на АЕЦ "Козлодуй"

В навечерието на заявеното поредно повишаване на цената на електроенергията за битовите потребители, т.е. за всички нас, е добре да се убедите сами, защо и как се получават тези (не)обходимости. За целта ще ви припомня едно кратко, но съдържателно официално съобщение на АЕЦ "Козлодуй" от преди над пет години. Вашата задача е да сравните датите и обещанията, с последващите реалности, в това число и в наши дни. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

Статорите и на двата турбогенераторя, на сега действащите блокове 5 и 6, отдавна са сменени, а в края на последната зима блок №6 получи и официално разрешение от Агенция за ядрено регулиране, за работа на повишена мощност.

А на вас препоръчвам да не планирате много разточителни летни ваканции. Пестете си паричките, защото на есен ще има по-високи сметки за ток.

Важно уточнение! Подписалия договора от българска страна Валентин Николов е по-известен с прякора си Вальо Баничката и в наши дни е депутат от ГЕРБ. Същият наскоро гласува за размразяването на проекта АЕЦ "Белене", вместо да чисти помещенията на затвора в едноименния остров.

Георги Котев

http://gikotev.blog.bg/drugi/2018/06/23/povishenata-impotentnost-na-aec-...