Подаръци от ГЕРБ за ГЕРБ. ГЕРБ смята за редно да управлява в полза на свои приятели

На изпроводяк на президент, премиер и парламент доминиран от ГЕРБ и сателити да припомним какви им бяха и са им кадрите и в местната политика 

Така беше през 2012, но май нищо не се е променило пет години по-късно, а тези "кадри" отново се готвят за власт ...

С поредната далавера, пробутвана ни като мега търг за продажбата на ЗЕМЯ срещу компенсаторки ГЕРБ задмина по партизанлък всички предишни управници. Нито стотинка няма да влезе в държавната хазна, но за сметка на това онези от приятелските кръгове вероятно ще се облагодетелстват ... Дори практиките на РМД-тата на Костов и масовата приватизация и тази на заменките могат да завидят на мащабите на предстоящите подаръци за приятелчетата на герберите ...Дали това не е разграбване на земя от герберски фирми ще стане ясно след време, но едно е ясно, че аристокрацията на ГЕРБ се готви да опоска всичко останало от предишните ...

 

ГЕРБ смята за редно да управлява в полза на свои приятели. Това потвърди председателят на парламентарната група на управляващите :

"Не може да си тук и да не защитаваш никакви интереси", каза неотдавна Красимир Велчев, шеф на парламентарната група на ГЕРБ. И илюстрира тезата си, допълвайки: "Аз съм казал, че ще защитавам преди всичко интересите на ГЕРБ... Не казвам, че не трябва човек да се съобразява с личните си интереси." (Във в. "България днес" от 28 юли - бел. авт.)

Техните интереси трябва да бъдат удовлетворени сега – преди изборите. На кой фирма, на кой завод, на кой обществени поръчки, а на някои -ЗЕМЯ ...

 

Държавата организира мегатърг за земя, на който може да се плаща само с компенсационни бонове. В също време през последните месеци група фирми около "Винпром Пещера" активно е изкупувала точно тези реституционни книжа и вече е натрупала пакет от 37 млн., това написа capital.bg в статията „Най-мащабният подарък“от която ще цитирам със съкращения.

 

Макар да липсват каквито и да било преки доказателства за връзка между двете събития, логиката сочи, че никой не би блокирал толкова средства, ако не е сигурен, че ще има търг. И във вторник министерството на земеделието го обяви - ще бъдат предложени над 154 хил. дка, което е абсолютен рекорд в този род продажби за последните седем години.

 

Мащабна разпродажба в мъгла

 

Със заповед на земеделския министър Мирослав Найденов е дадено началото на търгове за над 154 хил. дка във всички области в страната с изключение на София-град и Габрово. Информацията за мащаба на търговете бе обявена във вторник след въпроси на журналисти, а ден по-рано бе публикувана и самата заповед, в която се указва единствено, че предстоят търгове в определени области. Това е четвъртият национален мащабен търг за ниви от държавния поземлен фонд, като последният такъв е бил през 2005 г. по информация от агроминистерството.

 

Въпреки че всяка година държавата пуска за продажба определени земи в страната, тазгодишният търг е интересен заради мащабите си и мъглата, в която е обвит. Заповедта на министъра е публична, но в нея е посочено, че информация за тях може да се намери в конкретните градове. Вчера след запитване на "Капитал Daily" от земеделското министерство съобщиха, че обявените за продажба парцели са за малко над 154 хил. дка. Така това нарежда настоящата "разпродажба" сред най-мащабните въобще и най-голямата от 7 години насам. Подобни обеми земи са били обявявани на търгове през 2003, 2004 и за последно през 2005 г.

 

За сравнение - от 12 години насам, откогато съществува възможността да се купуват парцели от държавния фонд срещу компенсаторки, са продадени малко над 200 хил. дка земя. А сега накуп се предлага почти същото количество, без до този момент министерството да е разгласявало, че готви подобен мегатърг. Поне не и публично.

 

От ведомството на Мирослав Найденов съобщиха, че продажбите сега са стартирани като изпълнение на заложената антикризисна мярка в програмата на ГЕРБ през 2010 г., като премълчават, че тогава се планираше земята да се продава срещу пари, а само 10% да се предложи срещу компенсаторки.

Друго твърдение на министерството е, че "като цяло става въпрос за парцели от по декар-два, които не са атрактивни и не са успели да бъдат отдадени под аренда". Тази информация обаче може да бъде проверена само при запитване във всяка една от 26-те областни служби, където ще има продажби, тъй като няма единна публична информация за парцелите. Проверка на "Капитал Daily" в областите, които продават най-много земи, показа, че продаваните парцели са с голямо разнообразие - от маломерни и в ниска категория до уедрени ниви от няколкостотин дка.

 

В съботния си брой в. "Капитал" съобщи, че по информация от три независими източника основните купувачи на книжата са собствениците на "Винпром Пещера" чрез различни свързани лица. За около девет месеца те са се сдобили с книжа за около 37 млн. лв. Номинал, който е около половината налични на пазара въобще. Това би позволило покупка на земи за тази сума при реално платени едва около 15 млн. лв. Ако средната цена на декар при бъдещия търг е например 300 лв., срещу 37 млн. номинал могат да се придобият поне 120 хил. дка.

 

Според информация на Медияпул от 07.10.2009 г. се говори, че "Винпром-Пещера” АД е сред спонсорите на предизборна кампания на ГЕРБ от 2009 г.- 200 000 лв., връчени лично на Бойко Борисов от Антон Щерев, един от собствениците на фирмата. Връзката Щерев-Борисов е изградена с посредничеството на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, близък приятел на Румен Петков ( б.а.).

 

Упорити слухове свързват собствеността на "Булгартабак" с мажоритарния собственик на Корпоративна банка Цветан Василев, медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски и "Винпром Пещера" (който държи "Кингс табако") написа пък преди два месеца в.“Труд“(б.а.).

 

Според някои източници активен купувач миналата есен е бил и банкерът Цветан Василев, който чрез свързани лица също има интерес в сектора като основен акционер на друг голям собственик на земя - "Агро финанс" АДСИЦ. Впоследствие обаче банкерът охладил интереса си към книжата заради останалите му инвестиционни проекти, смятат някои източници.

 

Според информация на "Капитал" областите, в които ще се продават най-много земи, са Видин, Кърджали, Варна и Бургас. До редакционното приключване на броя от видинската дирекция не посочиха точно колко земи предлагат за продажба. Кърджали ще прави търг за малко над 20 хил. дка с обща начална цена от 2.89 млн. лв. Оттам поясниха, че става въпрос за 5505 имота, като основна част от тях - около 80%, са предимно маломерни и слабо продуктивни имоти от 8, 9 и 10 категории. "Става въпрос най-вече за ливади, отдавна необработвани ниви и пасища. Избягвали ли сме самозалесили се територии", коментираха от дирекцията в Кърджали. Съответно и цените за декар варират от около 85 лв. на декар за 10-ата най-ниска категория земя до около 280 лв. на декар за 8-а категория в община Кърджали.

 

От областната дирекция във Варна, която е третата по обем на предложените земи дирекция, отказаха да коментират сега колко и какви земи ще бъдат предложени за продажба, тъй като експертът, който се занимава с това, е в отпуска, а колегите му са заети с други задачи. Оттам заявиха, че информация по темата ще има достъпна за всички заинтересувани, когато документите бъдат публикувани на сайта на дирекцията.

 

Бургас пък, който се нарежда на четвърта позиция по размера на продаваните земи, предлагат малко над 14 хил. дка с обща начална тръжна цена от 5 млн. лв. Тук са включени земи от 3-та до 10-а категория, като от местната дирекция поясниха, че има както по дребни имоти, така и по-едри парцели с размери от по няколкостотин декара. Например предлагат се пасища край Вратица с размери от 86 и 380 дка. Съответно и цените на декар са доста разнообразни. Например парцел от 4 дка край Айтос се предлага за 650 лв. на дка, докато за 4-та категория земи около Камено ще се иска между 920 и 1070 лв. на декар. От дирекцията посочиха, че няма обявени продажби на земи в района на Несебър и Созопол.

 

Интересното е, че има ръководен кадър от ИК на ПП ГЕРБ с опит в подобна практика. Става въпрос за бургаският кмет Димитър Николов, който чрез съпругата си Гергана Николова е закупил на търг 17,691 дка земя чрез фирмата им „ЙОРИ“ ЕООД, с. Просеник представлявано от Гергана Николова срещу 9394 бр. поименни компенсационни бонове (ПКБ).

 

Дали сега отново няма да станем свидетели на нова покупка от кметското семейство предстои да разберем. Бургас обаче е на четвърто място по размера на предлаганите земи с около 14 хил. дка.

 

Историята не е нова, но е поучителна и затова ще я припомня.

 

Историята и особените връзки на една фирма със седалище ту в Бургас, ту в с.Просеник

 

Има една фирма вероятно кръстена на магарето Йори, която изскача в информационната система „Апис“ ту като „ЙОРИ“ ЕООД - с. Просеник, ту като „ЙОРИ“ ЕООД - Бургас. Първоначално нейната дейност според Националния класификатор на икономическите дейности е определена така: „Дейности на туроператори и туристически агенции; спомагателни туристически дейности, некласифицирани другаде“.

 

Няколко години по-късно, когато фирмата вече е собственост на фамилията на кмета Николов, нейната дейност се променя драстично или както е вече записано: „Отглеждане на лозови, овощни и други трайни насаждения“. А дали са „гушнали“ милиони по „САПАРД“ ние засега не знаем, но определено имаме нещо предвид.

 

И всичко това се случва в с. Просеник, където ДПС е доминираща сила и работната ръка е преимуществено, да не кажа 99% съставена от български турци, електорат на партията на Сокола. Но съдружието с настоящия и бивш електорат на ДПС не е новост за СДС и за приятеля в бизнесделата на Димитър Николов, бивш областен лидер на СДС и бивш областен управител Васил Камберов. Така е и сега с ГЕРБ . Ето една извадка от предизборен бюлетин на ОДС от 2001г.:

 

Кандидат- депутати от ОДС копаха тютюн в Руенско

 

„Кандидат- депутатите от ОДС Васил Камберов и Ергин Емин копаха в неделя тютюн в руенското село Череша. Идеята възникна по време на срещата им с местните жители. В копането се включиха и младежи от МСДС. Бъдещите парламентаристи копаха тютюн от сорт "Източен Балкан". В Череша се отглеждат около 400 декара от този тютюн.

 

Според Ергин Емин, който е и председател на фонд "Тютюн" към Министерството на земеделието и горите, в събота експертният съвет за тютюнопроизводството е приел основните параметри на страната за тютюно­производството. Целта на тази стратегия е да се синхронизира националната стратегия за тютюнопроизводството с Европейския съюз. Местните жители изразиха задоволството си, че тази година тютюнът е бил изкупен и платен навреме на високи цени.“

 

Парадоксалното е, че сред кандидат-депутатите на ОДС за тези парламентарни избори през 2001 г. във 2-ри МИР Бургас има трима етнически турци: Гюнер Бахчет Тахир, Ергин Мюмюн Емин и Джемил Юмеров Ахмедов и по броя им Бургаският район е втори след Кърджали, където в листата на ОДС има 5 етнически турци?! Това се повтаря и на парламентарните избори през 2005г., когато бизнесприятелят на Димитър Николов Васил Камберов отново е кандидат-депутат и отново е включен етнически турчин, знакова фигура.

 

НИС на СДС предлага листата на коалиция ОДС за 40-ото Народно събрание във 2-ри избирателен район Бургас да изглежда така: водач е лидерът на “Гергьовден” Любен Дилов-син, втори да бъде Васил Камберов. Трети да е бившият кмет на община Руен, а на четвърта позиция да бъде председателят на общинското ръководство на СДС - Бургас Антонио Душепеев.

 

 

Нали се сещате, че фирма „Йори“ ЕООД вероятно няма как да не работи с общинското ръководство на община Руен и с кметовете й.

 

Сега напълно си обяснявам правотата на писанията в бургаските медии относно българския турчин - бивш бодигард на Димитър Николов и собственик на свързаната с обществените поръчки с възложител община Бургас „Дар-строй“- Ружди Алиосман Хасан.

 

Нали се сещате за детските площадки и люлките на „Дога парк“ и парите, похарчени за тях и съответната печалба, отишла в „предпочетената“ близка до управляващите фирма. Така се редят нещата, а после върви обвинявай някого в корупция или в конфликт на интереси. Чакай „пъргавия“ и реформиран български съд да реши да обвини някого по тази верига, че тогава със сигурност да заявиш, че е бил корумпиран. Ще можеш ли да изчакаш поне от 10-20 години?! Такава е хавата. Всички са чисти като сълза и нещо като светци, докато управляват и ако не се разберат със следващите управляващи може да очакваш някакво развитие в процеса по разкриване на истината... Трай, коньо, за зелена поляна...

 

 

Само се запитайте, как би вървял частния ви бизнес в район на ДПС, ако вие не сте в добри отношения не само с местните му структури, но и с централните. Сега вероятно ще се сетите за депутата Цонев и някои фирми вероятно свързани с него, както и за някои обществени поръчки ...

 

Към всичко това нека добавя известен вече факт, а именно покупката на 17,691 дка земя от фирма „ЙОРИ“ ЕООД, с. Просеник представлявано от Гергана Николова срещу 9394 бр. поименни компенсационни бонове (ПКБ), които по онова време са правили около 9394 лв.?!

 

За сведение на читателите: Поименните компенсационни бонове се издават въз основа на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗ) и Закона за възстановяване на собствеността върху горите и земите от горския фонд (ЗВСВГЗГФ).

 

Издатели на поименните компенсационни бонове са поземлените комисии по места и Министерството на земеделието и горите, които обезщетяват:

 

собствениците или техните наследници, притежавали земеделски земи преди образуването на трудовокооперативни земеделски стопанства или държавни земеделски стопанства, които не позволяват възстановяване на собствеността;

 

Покупката е станала на Втори национален търг за продажба на земи от държавния поземлен фонд, назначен по заповед №38 от 17.06.2005 г. на директора Областна дирекция „Земеделие и гори“ - област Бургас.

 

Интересна и ясно различима е и вероятната връзка с ДПС, чиито представители доминират областната дирекция „Земеделие и гори“ и заместник-министъра на земеделието и горите сложил парафа под Заповед №РД 46-1440 от 01.11.2005 г. Бюрхан Абазов. Интересно е, че най-вероятно подобни бонове е имал бащата на кмета Николов, който е бил виден партиен деец на ТКЗС - с. Житарово (Ветрен). И така тези 17,691 дка земя са получени на сметка от фирмата „ЙОРИ“ ЕООД, притежавана от фамилия Николови и то по времето на управлението на тройната коалиция?! Дали има нещо, свързващо ДПС и фамилията Николови?! Може би да, а може би не... Кой да ти каже... Нещата излизат наяве много по-късно, когато Димитър Николов е вече кмет на Бургас. Въпреки това, като кандидат-кмет на Бургас не декларира притежаването на земя в землището на с. Просеник, нито прословутата фирма „Йори“?! Хубаво е да имаш, нали...

 

Ето и цитат от статия на в.“Фактор“ от 07.09.2007г., написан от Иван Трифонов, озаглавена „Фронтът на Димитър Николов от ГЕРБ“:

 

„Димитър Николов е първият кандидат за кмет в тази предизборна кампания, който отговори на журналистическата гилдия в настояването й всички да обявят имотното си състояние преди да влязат във властта, за да се види дали са станали по-богати и по-бедни след 4 години. В прессъобщение до медиите, разпространено от щаба на Николов, се прави уговорката, че описаното имущество всъщност не е изцяло на кандидата им, 50% от него са на съпругата му Гергана Николова, тъй като са придобити след сключването на брака им, от който имат две деца.

 

“Притежаваме със съпругата ми Гергана апартамент от 89,6 кв. м. в ж.к."Лазур" на ул. “Абоба" 14Б. В село Ветрен, община Бургас имам етаж с площ 115 кв. м от къща с прилежащ двор от 470 кв. м, придобити като наследство от родителите ми.

 

Притежаваме със съпругата ми и дворно място в с. Росеново, община Средец с площ 1240 кв. м, жилище в Созопол с площ 46,5 кв. м и двуетажна вила в село Велика, община Царево, разположена в двор от 890 кв. м Имаме три леки автомобила - “Пежо 206", “Опел Кадет" и “Лада Самара", се казва в декларацията.

 

Черното “Пежо" - най-новият автомобил на Николов, с който той обичайно се придвижва обаче е в ремонт. Затова тия дни той се вози в скромен „Фолксваген“, предоставен от една от фирмите, които ръководи.

 

Кандидат-кметът на ГЕРБ е управител на фирма “Комунално-битово стопанство" ООД, която е със 75 служители и има основна дейност туризъм, туроператорство и инвестиционна дейност. Седалището и управлението й са в Бургас на ул. "Шейново" 3, ет. 2. 100%-ов собственик на тази фирма е “Европа 5"ООД, чието седалище е на същия адрес, сочи нашата справка в информационната система ДАКСИ. Приходите от продажби за 2006г. на “Комунално-битово стопанство"ООД са 1 млн. лв.

 

Николов има 50 % дялово участие във фирма “Европа 5" ООД, тя се занимава с търговия и инвестиционна дейност. Съдружникът му с останалите 50% е Симеон Николов Симеонов, който няма родствена връзка с ексмитническия директор и настоящ общински съветник Симеон Георгиев Симеонов, става дума за съвпадение на имена, уточниха от щаба на ГЕРБ.

 

Доходите на Димитър Николов като физическо лице през последните три години се движат между 50 и 80 хиляди лв. годишно. За тези три години за тях той е платил 40 хил.лв.данъци. Няма спестявания в банки. Парите му били пръснати в различни кредитни карти и сметки и са общо 25 хиляди лв. Обслужва кредит от 100 хил.лв., отпуснат му от банка за ремонт на жилище, който с днешна дата е малко повече от 60 хил.лв.

 

“Фирмите, в които съм бил или съм съдружник, управлявал или управлявам, никога не са имали съвместна дейност с община Бургас, не са печелили договори по Закона за обществените поръчки, възлагани от община Бургас, не са печелили каквито и да било търгове и конкурси, обявявани от община Бургас", каза Николов

 

Той обещава още, че ще напусне фирмите си след като спечели кметските избори. Законът не изисквал това да стане още по време на регистрацията за участие във вота.“

 

Дали това се е случило на 100 % ?!

 

Или както казваше приятелят на магарето Йори, Мечо Пух: „Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед... и това са две гърненца с мед.“

 

Сващате ли логиката на тези „чисти и интелигентни“ мъже, управляващи община Бургас ?!

 

Забравете за онова, което пишат литературните критици по учебниците и по сайтовете, анализирайки магаренцето Йори: „Йори е най-многопластовата и експресивна фигура . Основно понятие, свързано с неговия образ, е драматизмът. Драматизмът при Йори е иманентен, защото не е предизвикан единствено от външни действия и фактори, а се корени дълбоко в неговата душевност и крехка психика. Мечтател, идеалист и вглъбен в себе си, Йори е последният боец срещу вятърните мелници в киното - химерата за въображаемите врагове, които всъщност не са толкова въображаеми. Героят е в конфликт не само със себе си, но и със света, осъзнал огромната бездна, която го отдалечава от обикновения, монотонен живот на останалите горски обитатели. Чувствата, които вълнуват неговата многолика душа, са трудно разбираеми за обикновения зрител, просто защото Йори не ги показва. Той предпочита да крие вълненията на чувствителното си сърце, като по този начин се дистанцира от останалите и проявява задълбочаващи се признаци на асоциалност. Това е неговата защитна реакция спрямо евентуални атаки, които могат лесно да наранят неустойчивия му вътрешен свят- своеобразна броня срещу жестокостите и антихуманните явления във външната среда. Йори обаче не е нито глух, нито сляп за нищо, което става около него. Като един страничен наблюдател той съзерцава, преценява и обмисля различните ситуации, пред които го изправя човекът.“

 

Истината за едноименната фирма е друга. Тя е средство за правене на пари, за своеобразна експлоатация на труда на земеделските стопани от онзи район, които донасят т. нар. принадена стойност и въпреки всичко може би се разглежда и като своеобразен благодетел, ако им осигурява работа и прехрана, а може би и като електорална подкрепа във времена на избори, а те са близко. Нали си спомняте, че през 2011 г. електоратът на ДПС в Бургас подкрепи нов мандат на Димитър Николов в местните избори. Чували ли сте за кандидат-кмет на ДПС на местни избори в Бургас?!

 

Лично мен обаче ме гложди съмнението относно това как се справя съпругата на кмета Гергана Николова с три деца на главата си, поела функциите на съпруга си доскоро в една известна фирма и като собственик и управител на прословутата „ЙОРИ“ ЕООД в един район, отдалечен от Бургас. Истината е, че е способна и трудолюбива, но чак пък толкова ...Най-простото е, че някой от онези прехвърлили фирмата отново си я използват, но този път парите минават през гара-разделна, финансите на сем.Николови.

 

Питате ли се защо бургаският кмет не бе посочил тази фирма в своята декларация по чл.12, т.2 във връзка с чл.14 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси примерно в т.6, макар и да е посочил в предната т.5 като свързано лице съпругата си Гергана Иванова Николова?! Мисля, че примерно за някаква си ½ идеална част от някаква си трошка Сметната палата алармира, а имаше цели две фирми, в които делът на Гергана Николова е придобит по време на брака й с Димитър Николов и те са нещо повече от понятието свързани лица?! При това фирмата бе купила и притежава собствена земя с площ 17,691 дка.Интересни пропуски намираме в тази начална клетвена декларация. Дали от бързане или от незнание в раздел І т.1.1 „Земеделски земи и гори“ липсват онези 17, 691 дка, закупени през 2005 г. от семейната фирма „Йори“ ЕООД в землището на с. Просеник, за които писахме в бр.122 на „Под лупа“?! Те сякаш са се изпарили... Е и кметовете са хора и пропускат понякога някой факт, но дали от недовиждане?!

 

В раздел ІV на декларацията „Ценни книги, дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества, поименни акции в акционерни дружества, в това число придобити чрез участие в приватизационни сделки извън случаите на бонова (масова) приватизация“ в т. 11 „Дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества“ бе записано:

Нямам нищо за деклариране“?!

 

Така ли бе всъщност? Отговора на този въпрос не намираме и в следващата декларация на кмета, обхващаща периода 01.01.-31.12. 2008 г., където пак е пропусната информация,просто цялата кметска свита няма подадени декларации за 2008 г., което установяваме в сайта на Сметната палата?! Ех, честни кметски очи и огромна „прозрачност“...Чак в декларацията, обхващаща периода 01.01.-31.12.2009 г., в която в тази прословута т.11 намираме отговора: Дялове-50% в „ЕВРОПА-5“ ООД Бургас със стойност на дялово участие 285 420 лв. Собственик - съпругата на кмета Николов, Гергана Иванова Николова придобила апетитното парче чрез дарение забележете през 2007 г. (а защо не фигурира в кметската декларация от ноември 2007 г.)!?! Следва и прословутата фирма „ЙОРИ“ ЕООД със седалище Бургас с капитал 5 000 лв. Отново собственик от 2005 г. е Гергана Николова, съпругата на кмета, която е придобила със собствени средства (семейни-бел. ред.) фирмата и тъй като по съпружеските правила 50% са частта на съпруга й Димитър Николов май се получава, че и тази фирма е случайно или умишлено изпусната?! Ех, тези честни очи...

 

Интересно е защо тези фирми не са декларирани през 2008 г., макар че в т.13 от декларацията са декларирани приходи от друга стопанска дейност в размер на 362.46 лв.?! Но този „пропуск“ е оправен с подадената от кмета декларация до Сметната палата през април т. г. , където фирмата е посочена като 100% собственост на съпругата му. Къде обаче отиде понятието обща семейна собственост?! За капак на всичко научаваме, че през цялата 2009г. фирмата на съпругата му е донесла само 944лв.(?!). Това означава среден приход от около 3лв. на ден! Вероятно с такъв „огромен“ приход не може да се купи нов джип, а може би тази японска лъскава машина е подарена ...

 

Ето такава е историята на тази фирма със странно име, което най-вероятно е взето от героя на Алън Милн- Йори. Ех, Йори, Йори, май в действителност от магаре се оказа крава, която пуска мляко в канчето на онези, които си имат такава крава. Нищо ново, нали... Така си върви хавата от време оно...

 

 

 

 

"Под лупа"

 

Георги Иванов

 

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.