Под карантина вече са повече от 120 души на територията на Бургас и около 200 на територията на областта

Под карантина вече са повече от 120 души на територията на Бургас и около 200 на територията на областта, но имаме вече и първи заразен в града. Жена на 39 години от Карнобат, която е била готвач в едно от заведенията в Банско. Прибрала се е преди седмица, има 25 контактни лица , от тях много са от Бургас, приета е в Инфекциозното на УМБАЛ-Бургас.

Директорът на ОД на МВР - Бургас старши комисар Радослав Сотиров обясни, че има повече от 5 случая, в които лица нарушават условията на карантината. Установени са извън определените места и всички случаи са докладвани на Районна прокуратура - Бургас. Новата разпоредба е до 5 години лишаване от свобода и до 50 000 лева глоба. Тези, които са установени към момента, ще им се търси наказателната отговорност. Има случай за пазаруване, друг откарал децата си при роднина, както и напуснал територията на страната, допълни Сотиров.

По отношение на карантинните листи, два пъти през деня - сутрин и следобед, те се подават към полицията, за да се следи изпълнението на разпоредбите.

Вчера в УМБАЛ - Бургас започна работа оторизирана лаборатория, която е от най-висок клас.

"Под лупа"