Полезно четиво за полезни идиоти - 5 Кой в крайна сметка изправи Русия на крака ?

Кой в крайна сметка изправи Русия на крака ?

image

На 10 февруари 1992 година започва доставка на хуманитарна помощ за страните от бившия СССР, известна като операция Provide Hope ( осигури надежда ). През този ден 12 военно-транспортни самолета на ВВС на САЩ Lockheed C-5 Galaxy  и Lockheed C-141 Starlifter, базирани в Германия и Турция, доставили 500 тона продоволствия и медикаменти в 12 града на предалия Богу дух СССР: Москва, Санкт-Петербург, Киев, Минск, Кишинев, Ереван, Алма-Ата, Душанбе, Ашхабад, Баку, Ташкент, Бишкек. Там, по това време цари тотален дефицит, дори на най-необходимите стоки, или иначе казано, нямало какво да се яде.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Жителите на бившия соц за първи път през живота си видели американски самолети.

Войници и курсанти от военно училище разтоварват хуманитарна помощ.

image

image

image

Чита, разтоварване на хуманитарна помощ 1992 г.

image

Летищни работници разтоварват самолет на ВВС на САЩ, долетял в Москва с товар хуманитарна помощ, 1992 г.

image

На летище Шереметиево пристига първият самолет с хуманитарна помощ за Русия.

image

image

В хода на първата фаза на операцията, продължила до края на февруари, ВВС на САЩ извършили 65 полета ( 22 до Русия, по 7 до Армения и Казахстан, 5 до Украйна, по 4 до Туркменистан, Азърбайджан, Таджикистан и Узбекистан, по 3 до Киргистан и Молдова,, 2 до Беларус ) и доставили 2274 тона хуманитарни товари. В операцията били привлечени както самолети С-5, С-130 и С-141 на ВВС на САЩ, така и граждански авиолайнери наети от Министерството на отбраната. Първоначално помощта била заделяна от запасите останали след войната в Персийския залив.

Намерението на Америка да окаже помощ на Русия в преходния период било подкрепено от Германия, Великобритания и Япония.

Възпитаници на детски дом №28 разглеждат консерви с месно-зеленчукова смес, подарени от германската туристическа фирма „Олимпия-Райзен“. Да не забравяме, Германия – това е страна от „враждебния блок НАТО“.

image

Многодетно семейство отваря пратка с хуманитарна помощ от Хамбург.

image

В рамките на операция Provide Hope до края на август 1993 г. били изпълнени 282 транспортни полета и били доставени 7012 тона товари. Юбилейния 500-ен транспортен полет бил извършен през юни 1997 г.

Семейство на миньор получава задгранична помощ. Кузбас.

image

А сега внимавайте, идва най-интересното. Хуманитарната помощ по определение е – целева, с точен адрес, безплатна помощ в парична или натурална форма. Прочетохте ли внимателно ? Запомнихте ли ? Точно така ! Помощта ( включително станалите знаменити „крачета на Буш“ ) веднага започнала да се продава на гладното население за пари.

Жители на Москва купуват продукти изпратени от Европейския Съюз в рамките на хуманитарната помощ. Началото на 90-те години.

image

Московчани стоят на опашка за мляко, изпратено като задгранична помощ. Началото на 90-те години.

image

Продажба на масло, дощло като помощ от страните на ЕС във фирмения магазин „Бибирево“.

image
 

Не се стеснявали да прибират пари дори от старците.

Пенсионерка купува масло, доставено в Москва, в рамките на спешната хуманитарна помощ от Европейския Съюз по времето на тоталния дефицит в началото на 90-те години.

image
 

Кой направи всичко това ? Фашизираните американци ? Бездуховните европейци ? А може би кървавите бандеровци ( за съществуването на които, по онова време никой дори и не е подозирал ). Не. Същите, които в днешна Русия ( разплути в собствената си мазнина и придобили многомилиардни капитали, недвижими имоти зад граница, вили, яхти, частни самолети ) най-високо от всички крещят за „агресивния блок НАТО“, за „американските фашисти“ и „бандеровците“, които „искат да нападнат и ограбят руснаците“ Ако Западът и „въплащението на световното зло“ – Америка“, деийствително го искаха – можеха да го направят без особени усилия още в началото на 90-те.
 

В нащи дни в Русия за това не е прието дори да се помни, а за благодарност, даже и дума не може да става. Така поне казват по телевизора.

А ето бъдещия президент на РФ, между другото, с неговите приятели наистина е грабил Питер ( Санкт-Петербург ) и неговото население. За това обаче руснаците ( не без помощта на зомби-пропагандата, трябва да отбележим ) днес благополучно забравиха.

А какво прави самата Русия ? Само година след прекратяване на хуманитарната помощ, руската мечка, едва дошла на себе си, ще започне нова Кавказка война, която ще наречат „първа чеченска“. После следват Молдова, Грузия, Украйна, а накрая и Сирия.

 

Исторически парадокс. САЩ и Европа вече повече от столетие спасяват Русия от глад и разруха, но всеки път когато „заглади косъма“, Русия отново започва завоевателни войни, крещи за някакво "световно превъзходство“, нахвърля се с юмруци на своите хранители, след което отново ще просят да им се изпрати нещо за ядене. Днес историята изглежда отново се приближава към края на поредния цикъл.

 

Интересно, как ли ще се случи този път ?

Оригиналната статия :

https://skrepohistory.livejournal.com/11114.html

https://novitejivotni.blog.bg/lichni-dnevnici/2020/04/20/polezno-chetivo...