You are here

Политик от "Атака" е вкаран в черния списък за посещение в Украйна

Няма информация български граждани да се сражават на страната на украинските сепаратисти в Донбаск и Луганск, уточни посланик Балтажи

Жена, политик от Атака, е вкарана вече в черния списък за посещение в Украйна, тя не е желана вече в нашата страна. Това заяви на специален брифинг първият дипломат на Украйна у нас Микола Балтажи. Най-вероятно става дума за Магдалена Ташева, която в продължение на години води антиукраинска пропаганда у нас.

Посланик Балтажи обаче уточни, че  обект на проверки на украинските специални служби са и други представите на ръководството на "Атака", които начело с Волен Сидеров наскоро посетиха окупирания Крим. Той припомни, че влизането на територията на Кримска област е грубо нарушение на украинското законодателство. Действията на политиците от "Атака" в момента са обект на разследване и тепърва предстои да се прецени дали ще има санкции към тях.

Първият дипломат на Украйна съобщи, че украинското посолство е реагирало пред българските власти, чиято официална политика противоречи на действията на Атака, която подкрепя руската окупационна власт в Крим. 

На този етап от украинското посолство нямат информация български граждани да се сражават на страната на украинските сепаратисти в Донбаск и Луганск. 

Посланик Балтажи е категоричен, че на предстоящата среща между Русия и САЩ – Путин и Тръмп, темата за Украйна ще бъде водеща, но той в никакъв случай не очаква американската позиция да се промени, докато Русия не се върне на масата на преговорите и не започне да спазва международните правни норми. 

https://www.faktor.bg