Полицаи наритаха куче, докато стопанката си купува храна от бар в Боровец, почти арестуваха приятеля й, потърсил сметка за насилието

Полицаи в Боровец ритаха жестоко кучето на репортер от национална телевизия. Тя огласи случая във фейсбук и предизвика лавина от гневни коментари.

„Днес е рожденият ден на дъщеря ми, но постът ще е малко по-различен и не с нейна снимка, а на Кита. Снощи, пред известно заведение в Боровец, нашето куче остава пред бара, докато се влезе вътре, за да се вземе храна. Точно на вратата се вижда как приближават петима служители на закона и реда. Най-едрият от тях, солиден на телесложение мъж, рита с всичка сила кучето – няма да изпадам в догадки и разсъждения защо и какво е провокирало това му действие. Понеже кучето е в шок и явно не може да помръдне от проявата на подобна Човешка/Полицейска постъпка, получава втори злобен ритник. Точно в този момент излиза приятелят ми, който е безкрайно озадачен и, предполагам можете да се досетите – ядосан. Смятам, всеки би бил, ако му наритат детето. Властимащите, с полицейски униформи, не се лигитимират, но му искат документи на него… забележете! Явно нещо нередно върши той… Искат дори да го арестуват, като го коментират помежду си, но понасъбралата се тълпа основно от чужденци, явно ги сконфузва и прекратяват „акцията“.
Ще задам един въпрос – морално ли е човек с подобно поведение да носи полицейска униформа?  Следващият ритник може да е за някое бездомно или скитащо се дете с уговорката, че е от малцинствата?
А, да! А лично за моите деца мога да вметна, че са потресени и силно разстроени, че кучето им е било ритано от полицейски служител – такъв, какъвто цял живот ги уча да уважават. Благодаря!“ – написа с възмущение Мария Комитова.

Преди около месец „ВяраНюз“ писа и за други случаи на насилие над животни в Боровец. Туристи бяха подали десетки сигнали за отровени кучета и лисици в Боровец.

„Подайте жалба! Добре знаят кой е бил на работа вечерта. Аз също уважавам работата на полицаите (винаги, когато съм потърсила помощ, са ми обръщали необходимото внимание) и не смятам, че подобни на ритащия кучета имат място при хората, които се грижат за нашата сигурност. Жалба, жалба, жалба – те след това са длъжни да разучат въпроса и дори удобно да не намерят виновен, все ще се намери някой по високо в йерархията да ги смъмри за да внимават какво правят“ – призовават туристи и самоковци.

„…. В нормална държава тоя няма да го вземат и за пазач след такава постъпка. Та даже може и да преспи от другата страна на решетките“ – смята друг.

„Доказано е, че има връзка с насилието над животни и това над хора. Ако си жесток към животинките, то е показателно, че си потенциално опасен за обществото като цяло. Трябва да има уволнение от работа и затвор за престъпления срещу животни!“ – споделят туристи.

За насилието над кучето ще бъдат уведомени инстутции, които имат отношение по темата, както и началникът на РУ на полицията в Самоков гл. инсп. Васил Попов.

https://viara-news.com/111-142/?fbclid=IwAR3pHuC_-yJpcJ-J2sTtu-izM5wOLlh...