Полицай отива на съд заради кражба на цигари

Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу полицай и негов съучастник заради кражба на цигари от магазин в столичния квартал “Люлин”. Двамата бяха арестувани през нощта на 2 май след като разбили магазина и откраднали голямо количество цигари. Сигналът за кражбата е подаден от свидетел. След като били спрени за проверка от патрул полицаят се представил със служебната си карта. След това предложил на колегите си 200 лв. подкуп, за да не ги задържат. При проверката в багажника на колата е открит чувалът с откраднатите цигари, както и инструментите, с които е разбита вратата на магазина – отвертка и лост тип “кози крак”.

“Полицаите подали звуков и светлинен сигнал на водача, за да спре за проверка. При спирането му, от дясната му страна слязъл обвиняемият А., който бил полицейски служител, и представил пред колегите си полицейска служебна карта с цел да предотврати проверката.

Те обаче разпоредили да бъде отворен багажникът на автомобила, което притеснило А. Отворил го и там полицаите видели чувал с множество цигари от различни марки и частите на счупените боксове за цигари, отвертка и лоста, тип „кози крак“. А. не дал смислено обяснение откъде са цигарите, а И. казал, че ги намерил между два автомобила. Двамата били задържани и им били поставени белезници. 

При извършването на проверката А. предложил на полицейските служители 200 лв., за да го пуснат. Те отказали да приемат предложената им сума и на място изготвили заповед за задържане на А. и И.”, пише в съобщението на прокуратурата. Предстои делото да бъде насрочено от Софийски градски съд. 

http://www.segabg.com/