Полицията премахна блокадите, Бабикян е задържан и ДЕМОкрацията е възстановена *

Полицията премахна палатковите лагери в цялата страна. Акцията на МВР е започнала около 4,30 часа във всички градове, където има палаткови лагери или блокиране на движението. 

Арман Бабикян е арестуван и отведен в 1-во районно управление - София. Жандармерията е в трите лагера. Има и други задържани. Идвайте към една от точките или пред 1-во районно, призоваха във фейсбук от Отровното трио, част от което е Бабикян. 

На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред. Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, съобщи МВР и призова "както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната".  

Малко преди 5 сутринта служители на СПС към СДВР, т.е.на специализираните служби към софийската полиция, обградиха Орлов мост с доста коли. Пристигнаха доста хора, може би над стотина полицаи, които дойдоха и общо взето разтуриха блокадата. По-скоро дойдоха, съставиха ни разпореждане за напускане на мястото по Закона за движение по пътищата, много забавно предвид, че последните дни въобще нямаше такъв проблем, явно полицията е стигнала до някакво разбиране по този въпрос. Попитаха ни дали ще изпълним разпореждането, няколко души отговорихме" не" , може би някъде към двайсетина души отговорихме "не" , съответно в момента ни отвеждат към някое от районните полицейски управления в София, предполагам Първо районно. Може би в палатковия лагер все още има някой от протестиращите, не мога да кажа., разказва Манол Глишев пред БНР. 

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив е освободено, според хората  Полицаите са поискала документите на някои от тях и са съставили актове на около 30 души. Хора от лагера подчертаха, че не е имало насилие. Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината, движението е освободено. Блокираният път Стара Загора-Варна също вече е освободен. 

https://offnews.bg/obshtestvo/politciata-premahna-blokadite-babikian-e-zadarzhan-734211.html

Коментар "Под лупа" : От времето на Бай Ганьо и досега когато е излязъл от фейлетоните на Алеко и управлява е едно и също - полиция, милиция репресират протестите на българите и ако те нямат подобна организирана сила диктатурата си продължава ... Честито фрау Меркел, честито посланик Мустафа и останалите псевдодемократи европейци, за дядя Путин е ясно ... Биещото сърце на Партията ... А Вие си мислехте, че като няма чл.1 от Тошовата конституция нещо ще се промени ?! Комунизмът си отива, спете спокойно деца ... Да, ама НЕ !?

*Заглавие и снимка за публикацията - "Под лупа"