You are here

Пореден протест залива държавата утре

Партия „Българската пролет“ и ПП „Възраждане“ обявиха нов протест за утре. Костадин Костадинов, който е председател на ПП“Възраждане“ и Велизар Енчев, който създаде „Българска пролет“ обявиха, че са официалните организатори на протеста и не искат да бъдат бъркани с други партии.

Костадинов бе обвинен, че е напуснал ВМРО, а Енчев – НФСБ. Използвали са партиите като трамплин и след това са се оттеглили.

Когато си в партия, която лъже избирателите си, по-достойно е да я напуснеш, защото иначе ставаш съучастник в лъжите й, каза Енчев. Тези партии измамиха избирателите си.

Не може да влезеш в парламента с програма, която уж ще сваля  правителството на Бойко Борисов и  негова алтернатива, а след това без да ти мигне окото, да правиш коалиция с него. Не можеш да набираш популизъм, говорейки против НАТО, а след това да станеш пръв приятел на Алианса. Некоректно е към електората да обещаеш  референдум за АЕЦ „Белене“, а след това да станеш съучастник на правителството, което от години е против проекта и иска да го унищожи.

Не може да обещаваш на хората  300 лева минимална пенсия, а после да им дадеш още 20 лева и да твърдиш, че си направил много за тях. Да ги излъжеш нагло в очите даже и че ще сложиш полицай във всяко село, а после удобно да забравиш. Ние ли сме ренегатите тогава – запита Енчев. Аз видях, как предизборните обещания се спукаха като балон и се оттеглих, за да не измамя хората, които гласуваха за нас. За да не съм съучастник в лъжата.

В парламента нищо не може да се промени, затова ще се опитаме от улицата. Ще протестираме в сряда пред КЕВР, а после и пред ВиК дружествата, защото цените на тока и водата са непосилни за хората.

Хората сами си плащат пътя до София и обратно, ние само организираме автобусите. Много българи откъсват от залъка си, за да отидат на площада и да извикат високо с надеждата, че управляващите ще ги чуят. Нас Сорос не ни подкрепя. Нито „Отворено общество“, нито „Америка за България“. Не се изсипват милиони, за да се правим на „умни и красиви“.  Това просто е гласът на народа, каза Костадинов.

https://frognews.bg