Поредният опит за Борисово омилостивяване на Москва

Ilian Vassilev

Утре сутрин ще пусна инфо от руската страна, за да прецените колко добре информират родните медии. В случая с АЕЦ "Белене" и театралния оптимизъм на Теменужка Петкова по поредния опит за Борисово омилостивяване на Москва, като че ли не разбраха, че колкото повече коленичат, толкова повече ще ги натискат. Ситуацията най-точно се описва от една детска фраза "посмали манго".
Не е Люлин, ами Младост - не е инвеститорски консорциум, което би потвърдило думите за руско-американско-френска инвестиция с политическа, тоест държавна подкрепа на Белене от Макрон и Тръмп, а меморандум за разбирателство, в който Фраматом и америкаската Дженерал Електрик изразяват желание, ако им платят да изпълнят търговска операция, забележете при условие, че правителствата на тези страни не наложат санкции и по друг начин възпретястват изпълнението на договорно обязателство.
Няма и дума, какво става с тези задължения, при участие на китайската страна, а това е неизбежно, защото Росатом няма откъде да извади 10 милиарда евро.
Няма откъде и да ги заеме.
И пак положението не е имам да вземам, а да давам едни пари. Росатом щял да бъде стратегически инвеститор - егати откритието, ами те преди десет години искаха да бъдат такива, и за никого не е тайна това. Но тогава не им давахме мажоритарен дял, сега вече може. Борисов кандиса Росатом да станат мажоритарен собственик /!?/ - ама още не е разбрал в какъв геополитически тайфун е влязъл. Руска централа с китайски пари на територията на страна членка на НАТО и ЕС.
И не, не е Москвич, а Лада - както и да въртят, пак ще докарат до едни държавни гаранции. И тук ще настъпи Армагедон, защото тази работа не само трябва да бъде одобрена от Брюксел като държавна помощ, но и .... от българското общество.
Бедна им е фантазията какво следва!
Борисов, чуваме ли се? Не се сърди, колкото повече се огъваш, толково повече загуби инкасираме и толкова по-агресивни стават от Изток.
Слабите и безхарактерни никой не ги обича. За васалите в Кремъл винаги е имало отделен вход.

Фейсбук