Последно: Трайчо Трайков е кандидатът за президент на РБ

Трайчо Трайков е кандидатът на Реформаторския блок за президент. Негов вице ще е ген. Съби Събев.

Това реши Изпълнителният съвет на РБ. Обещавам да дам шанс на всички, които се чувстват демократи, патриоти и евроатлантици да имат своя кандидат-президент в мое лице, заяви Трайков. 

Лидерът на СДС Божидар Лукарски  каза, че Трайков е събрал необходимото мнозинство от 3/4 от гласовете на членовете на Изпълнителния съвет и СДС ще работи уверено за общата канидат-президентска двойка. На балотажа смятам да гласувам за себе си, отговори на въпрос Трайчо Трайков.  

С решението си да се обединим около обща кандидатура показахме още веднъж, че Блокът е жизнен и силен проект. В лицето на Трайчо Трайков българските граждани ще имат защитник на патриотичната и евроатлантическата ориентация на страната ни, а бих казала и на нормалността. Очаквам силна кампания, със сериозни дебати, в които като общество да обсъдим бъдещето на България, коментира на страницата си във фейсбук Меглена Кунева. 

Вчера СДС излезе с решение, че ще подкрепя кандидатурата на депутата Гроздан Караджов и поиска отлагане на решението и ново изслушване във вторник. Ако всички останали са обединени зад Трайков, СДС няма да е партията, която ще донесе разцепление, заяви лидерът на сините Божидар Лукарски преди заседанието днес. 

"Ако ДБГ не бяха наложили “запор” над номинацията на Гроздан Караджов, отдавна щяхме да имаме кандидат. Ако днес всички колеги подкрепят Трайчо Трайков, няма да сме тези, които ще пречат. Но Гроздан Караджов излиза на първо място по подкрепа и в нашето допитване, и в това на ДСБ. Чисто математически и той има повече преференции в най-малкия 24 МИР на парламентарните избори, отколкото г-н Трайков на местните избори в общинската листа в цяла София", обясни Лукарски. 

http://offnews.bg/