Посрещане на Нептун организирано от ГЕРБ-Бургас

Култът към Посейдон бил широко разпространен по цяла Древна Гърция, особено на крайбрежните части и островите. Римляните го отъждествявали с Нептун. В негова чест се устройвали състезания с коне и колесници и празненства, наричани „нептуналии“. 

Е, Бургас не е Гърция, но и тук си имаме представители на живото божество, което вчера бе почетено с подаръци и балони с надпис ГЕРБ и кръщаване на стотици деца с име на морски твари ...

снимки : "Под лупа"

Да посрещат Нептун не е новост по морето и този ритуал го имаше дори в годините на комунизма, но дори и там нямаше транспаранти с имена на ПП ГЕРБ, балони с надписи ГЕРБ и подаръчни торби с логото на ГЕРБ ?!

Явно култът към ГЕРБ е по-силен от този към Нептун ?!

Май си струва да се замислим, заспал народе !

Няма лошо едни жени, нарекли себе си "ЖЕНИ ГЕРБ" да организират и проведат подобно празненство за малчуганите в Бургас, но трябва ли политически символи да се подаряват и натрапват на децата уж под формата на посрещане на Нептун ?!
Можем ли да очакваме скоро създаване на Бойкоюгенд или "ПИОНЕРИ - ГЕРБ " ?!

Вярно е, че местните избори са близо,но да използваш деца като предизборно замаскирано мероприятие с участие на една женска звезда от минали реалита не ни се струва редно ...

Е, ние само ви информираме ...

И предлагаме още един символ, но за по-възрастни ...

"Под лупа"

колаж : "Под лупа"