You are here

По МВР : Супер Пелов и Супер Марио в Дивия Запад и оттам в ада ...

В БГ територията само "бизнесмени", мутри и бивши полицаи, военни, "охранители" и бандити могат да получат разрешително за оръжие в България.

Обаче никой не задава въпрос на министъра на вътрешните работи, колко криминално проявени лица притежават оръжие, което е в пълен разрез със закона и защо?

Иначе едни около 200 000 единици огнестрелно оръжие от различни видове и калибри са собственост на частни лица.

Обществена тайна е, че огромна част от тези разрешителни са издадени неправомерно или по лична преценка на служба КОС, казано с други думи - след даване на едни пари на когото трябва, или използване на лични връзки и влияние.

"Наши хора" получават  оръжие, а нормалните средно статистически граждани нямат особен шанс да се сдобият с такова, ако не осъдят МВР- КОС ...

Интересно е дали със законно притежавано оръжие е станала патакламата и ако е така кой и защо е издал евентуално разрешителни , но едва ли е така ...

При случая с Пелов е интересно как се носи оръжие от пострадалия Марио насред града и как се използва и дали това е по законен начин след като пищовчето му явно е нелегално и МВР го е знаело ... А за избягалия пандизчия с пищов дори в затвора е ясно ... Не е ясно как МВР не го откри в Ботевград за толкова време ... 

Ясно е, че има наредби, включително и общински ограничаващи това, но ...

Иначе споделям мнението във Фейсбук на Ilian Vassilev   

Пелов убит - забавете случая Пелов. А сега си представете, че този човек е набеден и несправедливо осъден. И версията, която разказват в Ботевград е истинска - че убиецът му Марио (който по-късно почина -б.ред ), който въпреки престъпленията си не лежи в затвора, а се разхожда с пистолет и стреля на оживено място.
И сега удобно всичко приключва Пелов убит. Както напоследък често става. И пак ще пуснат - версиите за ревност, за пари изобщо. 
Трудно може да се представи по-добра снимка на съвременната система за правораздаване и правоохрана.

Който има глава и чете - да мисли ... Май това не е работа за МВР ...

Една интересна информация от Дивия български Запад ми привлече вниманието и съвпадение на инициали ...

Жител на Ботевград е задържан за 72 часа за незаконно държане на огнестрелно оръжие. 

В РУ-Ботевград е образувано досъдебно производство след като на 20 април, на автомагистрала „Хемус“, М.П./39г./ е установен да държи в лек автомобил пистолет, със заличен сериен номер, без да има разрешително. След доклад на събраните доказателства по случая в районната прокуратура, М.П. е привлечен като обвиняем по чл. 339, ал.1 от НК и му е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Източник: balkanec.bg

Явно е било възможно защото Супер Марио е пял на ченгетата, но те не са го защитили ...

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов пред Нова телевизия.

Според Гавалюгов Марио Панчев бил познат и съмишленик на Пелов. Бил е дори нещо като последовател на избягалия затворник.
„Изненадах се, защото знаех, че са в добри отношения“, коментира кметът на града.
За Панчев Иван Гавалюгов уточни, че по-скоро доходите му са от някаква странична дейност, която не е легална.
„В интерес на истината лихварството е силно разпространено в Ботевград“, заяви той.

http://botevgrad.com

Главният секретар на МВР споделил, че : В миналото двамата са извършвали съвместна престъпна дейност с цел финансово облагодетелстване ...

Мдаа ... Всяко чудо за три дни, а в МВР и за по-малко ...

"Под лупа"