По пътя, по който са тръгнали ПП, приемат условията на задкулисието, което се предава през съветници, консултанти, социолози

 
ПП се върнаха към центристката сивота, от времето на миналогодишното служебно правителство. Има логика, поне като теория, да си върнат електората, който загубиха поради изостряне на отношенията с Радев, но си мисля, че примиренческия им тон, няма да им върне привържениците му, но може да увеличи разочарованите. Защото Радев от миналата година, не е Радев от тази.
Получава се малко библейски, Радев ги удря по една буза, те му предлагат другата. И представят това за политика?!.
Изтеглят на заден план хората на Кирил Петков и Лена Бориславова, което е стратегическа грешка. Помията, която се изля срещу нея, бруталните манипулации, грубия сексизъм, трябваше да им подскаже, че тя е изключително попадение, но вместо да я поставят на челно място, те пускат някакви плахи говорители. Дори нямало да вкарат в листите си?!. Моля да ме извините, но това момиче има повече характер и ум, отколкото в много от другите им лидери. Тя може да бъде прекрасен премиер, именно защото плаши неистово статуквото.
Не си спомням, с изключение на Кирил, някой от ПП ръководството да я защитаваше.
Нещо повече, по пътя, по който са тръгнали ПП, приемат условията на задкулисието, което се предава през съветници, консултанти, социолози, да изтеглят в по-задни позиции Кирил Петков, а тпо пъой е жертвен агнец заради ясната си политика и най-голям актив на ПП. Страхувам, че тези които залагат на Асен, бъркат. Поне по отношение на Лукойл и митниците, нещата са далеч от идеални. Няма да влизам в подробности - там трябва да има близък контрол.
Да напомня, задкулисието постоянно търси ниши да се договори с някой фактор в ПП, тъй като Кирил е неудобен. Тук уточнявам - не е безгрешен. Тази история с арестуването на Борисов беше излишна. Не за друго, а защото изразходва много политически капитал в мимолетен политически фойерверк, който можеше да употреби в истински мерки за демонтаж на системата - там където Борисов и Пеевски най-много ги боли. Не в единичните усилия е разковничето на смяната на техния модел, а в системните, взаимно обусловени и обвързани действия.
В заключение, опичайте си акъла от ПП, защото има крещящо противоречие между ярката дихотомна битка "мафия - антимафия", "Русия - НАТО/ЕС", ситуацията в Украйна, Газпром, която предполага ярки позиции и силни личности и този тип предизборни полутонове в поведение и говорене.
Тази периферия, която я имаха преди, вече са я загубили. Важното е докато търсят да си я върнат, да не разочароват основния си електорат. Защото в дъното на този път е договаряне с Борисовия ГЕРБ.
Да, това е добре за ДБ, но именно тук се губи математиката на отделното явяване на изборите. За което предупредих.