ПП-ДБ се срещнаха с посланиците на страните от ЕС

По покана на шведското председателство на ЕС днес Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, акад. Николай Денков и Христо Иванов се срещнаха с посланиците на страните от ЕС и представители на Европейската комисия.

Сред основните теми по време на дискусията бяха предстоящите избори. Участниците в срещата подчертаха "абсолютната наложителност те да протекат по честен и прозрачен начин. За целта е важно да разчитаме на независими наблюдатели и застъпници на честния вот."

Представителите на обединените партии са на мнение, че именно предстоящите избори ще бъдат решаващи и могат да бъдат ключа към формиране на стабилно и работещо правителство. Правителство, което ще работи с хоризонт за цял мандат и ще осъществи дългоочакваните от българските граждани реформи, в които е заложена и окончателната евроинтеграция на страната ни.

Продължаваме Промяната и Демократична България изразиха увереност, че "има как България да бъде нормална европейска държава и пътят към нея е заложен в програмата на обединението. В нея е разгърната ясна визия за развитието на страната, в чиято основа е присъединяването на България към еврозоната и Шенген".

Представителите на ПП-ДБ увериха, че ще "положат максимални усилия да извървим и стъпките, които са необходими за осигуряване на висок и устойчив икономически ръст - в основата на който са реформите в съдебната система и ключови законопроекти за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост".

https://offnews.bg/izbori/pp-db-se-sreshtnaha-s-poslanitcite-na-stranite...