ПП: Нова коалиция иска да отстрани председателя на НС Никола Минчев!

Нова коалиция иска да отстрани председателя на Народното събрание Никола Минчев! Ако тази коалиция има мнозинство, то тогава този парламент е изчерпан откъм съдържание. Това заяви от парламентарната трибуна Андрей Гюров, който прочете декларация от името на ПГ на „Продължаваме Промяната“.

„Уж невъзможната коалиция – ГЕРБ-ДПС-ИТН - не се интересува от българските граждани. Не се интересува от индексациите на пенсиите, от подкрепата за младите семейства, от увеличението на заплатите в секторите, където стартират реформи, не се интересува от това да подкрепи гражданите в кризата. Няма да реформира КПКОНПИ, няма да приеме належащите законодателни промени, които са условие за отпускане на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, няма да свърши НИЩО“, заяви той.

 

„За нея е важно да няма борба с корупцията! Да запази своя главен прокурор! За да продължи да източва държавните пари“, смята Гюров.

 

„Лидерите на „Има такъв народ“ свалиха маските, след като не получиха милиардите, които бяха предвидени за продължаващото източване на АПИ. Само няколко факта от току що приключилата пресконференция в Министерството на финансите:

- 5,60 метра тръба за един милион лева

- Един километър първокласен път от републиканската пътна мрежа се строи в един район за 111 хиляди лева, а в друг за близо 2 милиона лева

- Без право на общински ремонт, АПИ възлага такъв в Пазарджик.

Цената – три милиона лева на километър. Може би така Борисов се е отблагодарявал на послушни кметове“, изтъкна той.

 

„Капитан Андреево – най-натоварената външна граница в ЕС. В последните десет години, на Капитан Андреево мафията е притежавала границата! Минимум 200 милиона пропуснати ползи за бюджета, милиони тонове непроверена продукция – некачествена и вредна храна, внесена на българския пазар! И тук дори не говорим за тъмната страна на този бизнес със съмнения за огромни злоупотреби за милиарди. Тук службите трябва да разнищят случващото се, но имената, които се споменават, говорят за нещо много по-страшно. След като изобличихме източването на АПИ и схемата на „Капитан Андреево“, мафията реши да счупи всичко“, продължи шефът на ПГ на ПП.

 

„Понякога „грешката е вярна“. Спомняте си думите на депутат от ГЕРБ – „Не пипайте организираната престъпност, ще настане хаос“. Ако сега ни попитате дали бихме го направили отново, отговорът ще е категорично ДА! Особено силни са думите на министър Радостин Василев: Мафията проби в ИТН. Защо, колеги? За пари? За постове? За председател на НС? За шеф на БНБ? Уважаеми колеги от ИТН, не предавайте своите избиратели! Вие заявихте, че ще се борите с мафията. Сега погледите са насочени към вас“, призова Гюров.

 

„Мафията отново е в политиката. Ние сме на война с мафията. И ще я продължим! Тук, на улицата, на избори“, завърши той.

https://frognews.bg/novini/nova-koalitsiia-iska-otstrani-predsedatelia-n...