ПП обяви водачите си на листи за вота, а в Бургас путинист ?!!

"Продължаваме промяната" определи водачите на листите си за предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. 

Бившият министър-председател Кирил Петков е начело на листата в 24-ти район в София, Асен Василев е водач, освен в 23-МИР, и в Хасково. Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е начело на листата на "Продължаваме промяната" в Перник.

Ето и целия списък:

01 МИР Благоевград – Андрей Гюров
02 МИР Бургас - Константин Бачийски
03 МИР Варна – Даниел Лорер
04 МИР Велико Търново – Йордан Терзийски
05 МИР Видин – Иво Атанасов
06 МИР Враца – Деница Симеонова
07 МИР Габрово – Радостин Василев
08 МИР Добрич - Йорданка Костадинова
09 МИР Кърджали – Никола Минчев
10 МИР Кюстендил – Георги Стамов
11 МИР Ловеч – Искрен Арабаджиев
12 МИР Монтана – Инна Иванова
13 МИР Пазарджик – Ивайло Шотев
14 МИР Перник – Бойко Рашков
15 МИР Плевен – Иван Христанов
16 МИР Пловдив – Никола Минчев
17 МИР Пловдив-област – Росен Костурков
18 МИР Разград – Марин Шишев
19 МИР Русе – Николай Събев
20 МИР Силистра – Стоян Георгиев
21 МИР Сливен – Татяна Султанова
22 МИР Смолян – Михал Камбарев
23 МИР София – Асен Василев
24 МИР София – Кирил Петков
25 МИР София – Христо Петров
26 МИР София–област – Александър Дунчев
27 МИР Стара Загора – Радослав Рибарски
28 МИР Търговище – Даниел Лорер
29 МИР Хасково – Асен Василев
30 МИР Шумен – Николай Денков
31 МИР Ямбол – Мирослав Иванов

Коментар "Под лупа" : За водача на подмяната Бачийски ...

"Както единствен разкри „Биволъ“, от лятото на 2021 г. насам Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) бе управлявано от верния партиен кадър и кандидат за общински съветник на ПП „Средна европейска класа“ (СЕК) Добромир Янев (виж тук). СЕК на депутата от Бургас Константин Бачийски бе дългогодишен коалиционен партньор на ГЕРБ по време на правителството Борисов 3 (виж тук), а след това бе избрана за мандатоносител на управляващата ПП „Продължаваме промяната“ (ПППП) от Кирил Петков и Асен Василев. СЕК беше създадена преди около 15 г. в Бургас за участие в местната власт и беше ползвана изцяло от местния олигарх Георги Манев. От самото си създаване партията се ползва като частна фирма, като Манев я “даде” на креатурата си Бачийски един ден преди записването й като мандатоносител на ПППП, с цел “политическо изпиране”.  Години наред дори партийната централа се помещаваше в частния офис на Константин Бачийски. В същността си обаче СЕК остана верна на генетическите си обвързаности и Бачийски не подкрепи санкциите срещу Русия, които Парламентът гласува след инвазията на Путин в Украйна в края на февруари. /виж тук/ Аргументите за тази позиция беха изцяло в духа на пропутинските хибридни опорки, които са ни до болка познати.

Самото избиране на СЕК за мандатоносител на “Продължаваме промяната” още в началото породи сериозни съмнения за обвързаности с тъмните сили на старото Задкулисие, бившата ДС и фрустрира една част от сериозните подръжници на тази нова политическа сила. Както стана ясно впоследствие, опасенията се оказаха напълно основателни.

Клиентелистките назначения на СЕК започнаха още миналата година, като за основна цел бе избрано именно най-бюджетното държавно предприятие ДППИ. Поставянето на Добромир Янев за изпълнителен директор, бе в противоречие на Закона за публичните предприятия (ЗПП) и неговия Правилник. Скандалното назначение бе раззледвано от екипа на Биволъ и от ДАНС, като в процеса му стана известно, че кадърът на Бачийски тайно се договаря с турска банка, на която да предаде цялото обслужване на ДППИ, заобикаляйки законовите процедури за равнопоставен и справедлив конкурс. Подобна търговия със служебно положение и национални интереси би трябвало да се разследва по общ ред от Прокуратурата на Република България (ПРБ), но Янев се размина само с уволнение от поста. Институцията на Иван Гешев обичайно пропусна информацията за основание да разследва корупция по висшите етажи на властта, която и да било тя.

През юни 2022 г. на конкурса за нов генерален директор на ДППИ печели отново верен партиен кадър на СЕК – общинският съветник от Бургас Георги СъбевЗа височайшето определение именно той да оглави ДППИ в Бургас се знае още 3-4 месеца преди официалния конкурс, защото през февруари Събев вози на лодката си транспортния министър, докато областният управител и кметът с официалните лица са принудени търпеливо да ги чакат над 1,5 ч. в Конгресния център на Морската гара. Още тогава в морските среди започва да се говори, че постът е договорен и обещан именно на протежето на Бачийски.

Другият спечелил конкурса за зам.-председател на УС на ДППИ пък е Петър Сеферов, бивш изпълнителен директор на “Пристанище Варна” ЕАД, назначен по времето на ГЕРБ. Заради скандалната реорганизация на пристанището, превръщането на най-големия “Терминал – Изток” в развлекателна и увеселителна зона, за сметка на ликвидацията на основната му дейност за товаро-разтоварно обслужване на кораби. Сеферов е ръководителят, който на практика измести пристанищната дейност от традиционните източни терминали на Варна в западната част и така направи порта на Ахмед Доган ключов за държавата, а корабните места на класическото варненско пристанище бяха отдадени за заведения и атракции на частни фирми. Добре информирани източници от региона твърдят, че фирмите са свързани с известния бивш силов бос на СИК – Младен Михалев (Маджо). Според източниците на „Биволъ“ Сеферов е разследван от ДАНС по сигнали за злоупотреби в Пристанище „Варна“- https://bivol.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%...

"Въздържал се" от "Продължаваме промяната"

Общо трима депутати от "Продължаваме промяната" и БСП гласуваха различно от останалите в парламентарната си група за декларацията на парламента срещу военните действия на Русия в Украйна

При окончателното прегласуване на точката за санкциите срещу Русия "въздържал се" гласуваха Константин Бачийски и Юрий Козлов-https://www.dnevnik.bg/politika/2022/02/25/4316607_trima_deputati_ot_pro...