You are here

ПРАВИТЕЛСТВОТО КОНТАКТУВА С ФАНТОМИ – КАНИ ГИ ЗА ЯДРЕНИ ИНВЕСТИТОРИ У НАС

Grigor Lilov

Сред енергийното Гинче, купуващо ЧЕЗ се сдобихме и с китайски Гинчо, който уж ще финансира и строи АЕЦ „Белене”.

 

Ето го официалното съобщение на Министерството на енергетиката на република България
https://www.me.government.bg/…/ministar-petkova-se-sreshtna…

Цитат от него: 
„Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и президента на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC) г-н Сие Дзядзие обсъдиха възмож
ностите за сътрудничество в областта на ядрената енергетика.”
Има и съвместна снимка на двамата босове – родната героиня на енергетиката и китайския кормчия на енергийно-ядрения кораб на Пекин. 
Давам я.

Същият Син Дзядзие присъстваше и на международния форум на „Булатом” във Варна, който току-що приключи. И даде изявления пред журналистите. Родните медии въодушевено го цитираха като виден капацитет в тази област: 
- Всички модели имат имат нужда от някакви гаранции от правителството, за да се привлекат инвеститори - коментира той. На въпрос какъв вид гаранции очакват да получат от България, Дзядзие каза, че те са различни при различните държави и различните модели. - Трябва да чуем правителството ви! 
Давам снимка от неговото изказване.

Но нито сайтът на форума, нито специализирираният по тези въпроси http://atominfo.bg/, нито някой друг професионален сайт или медия в областта на атомната енергетика не отрази нито министерската среща, нито китайско-българската проява с думите на президента на корпорацията Сие Дзядзие.

За ваше сведение – на форума, представил АЕЦ „Белене” като жизнена необходимост за България, както се казва (цитат по комунистическия вожд Георги Димитров) – „като слънцето и въздуха за всяко живо същество” присъстваха и поднесоха поздравления 
*** вицепрезидентката на България Илияна Йотова; 
*** Валентин Николов и Таско Ерменков, заместник председатели на Комисията по енергетика в 44-то Народно събрание; 
*** Петьо Иванов – шефа на Българския енергиен холдинг; *** Иван Андреев – директора на АЕЦ „Козлодуй”; 
*** Лъчезар Костов, председател на Агенцията за ядрено регулиране; 
*** Соломон Паси, Президент на Атлантическия0 клуб в България (Господи, за какво нахалост си дават парите американците!)

Разбира, форумът на „Булатом” беше открит от неговия председател Богомил Манчев. Една вмъкната бележка – навремето прокуратората го разследваше заради участие на компанията му „Риск инженеринг” в аферата с АЕЦ „Белене”, но после тихомълком прекрати разследването. 
Презентации изнесоха четирима посланици – руският, иранският, френският, словашкият.

И естествено, наред с руската другата основна презентация беше на президента на огромната китайска корпорация Сие Дзядзие. Кой знае защо обаче, на форума не присъстваше не само китайският посланик, но дори какъвто и да е представител на китайското посолство у нас.

 

Аз знам защо.

ФАНТОМИТЕ, ФАНТОМИТЕ, ФАНТОМИТЕ...

ЗАЩОТО СИЕ ДЗЯДЗИЕ СЕ ОКАЗА ФАНТОМ! 

Такъв президент на тази китайска ядрена корпорация няма! Давам картинки от състава от Директорският борд, взети от сайта й, както и от отчета на корпорацията за акционерите. 
Не съществува и такъв човек не само като президент, но и като редови член на Борда на директорите. 
http://www.cnncintl.com/new-site/board_of_directors.php…

давам и картинка с истинския президент от Годишния доклад на корпорацията за акционерите й, както и картинка от текущата справка на Ройтерс за борсови котировки и ръководство на компанията
https://www.reuters.com/fin…/stocks/company-officers/2302.HK

Възниква въпроса как това не са знаели един вицепрезидент, един министър, двама висши парламентаристи – ръководители на специализирана парламентарна комисия, цялото ръководство на родната енергетика, вкл. и контролния й орган, разни общественици като Соломон Паси и т.н. 
И купища родни „авторитетни” и не чак толкова „авторитетни” медии. 
Пълен абсурд!
Някой пристига у нас и казва – аз съм еди-кой си. И веднага маса видни родни държавници и общественици го уважават със срещи, канят го на специален форум, дават му думата за презентация, обсъждат с него проект за над 10-15 милиарда евро.
Или пък за знаели, но това е поредното подставено лице, чрез което да ни излъжат за сериозен външен интерес към истинска АЕЦ, а не за поредната афера, мотивирана чрез нея.

Въобще след скандала с родното подставено Гинче, купуващо ЧЕЗ (виж скандалните разкрития в профила ми) , ще сме на път да се сдобием и с китайски Гинчо, който „ще инвестира и ще изгражда” АЕЦ „Белене”. 

След дълго ровене открих, че е имало е един подобен Xie Jiajie (давам английската транскрипция, понеже Фейсбук не може да смели оригинала на китайски), но той е бил диригент на друга компания - CNNC International Limited, специализирана в уранодобива. И отдавна не е в Борда й. 
http://www.cnncintl.com/new-site/board_of_directors.php…

Според някои откъслечни информации фантомът Сие Дзядзие е президент на CZEC – „China Zhongyuan Engineering Corp” . Според тях става дума за една от дъщерните компании за задгранични проекти на китайската ядрена корпорация, която е регистрирана на офшорните Кайманови острови. 
Да, ама такъв човек в такава компания не открих.

Иначе тя си има посочен сайт. Ето го. 
http://www.czec.com.cn/
В китайския му езиков вариант това лице съществува като партиен секретар. В английския му вариант въобще няма посочено ръководство на компанията( ?!). Тя е включена в базата данни например на Блумбърг, но и там няма нищо по-конкретно за нея.

Усъмних, че подобна ядрена компания съществува в действителност, освен, така да се каже, на книга. . 
Бърза справка из различните бази данни откри, че подобен сайт не може да бъде намерен в тях. (картинки)
Той се оказа с особен, бих казал нещо като лъжовен статус. Възможностите са две – причината е в държавната регулации и контрол на Интернет в Китай или си имаме поредния фантом. 
Покрай ровичкането (за сигурност в няколко спец. проф. сайта за IP, сървъри, интернет мрежи, регистрации и т.н. - давам картинки) намерих и точката с географските координати на сървъра на сайта на прочутата "корпорация", дето ще излее милиардите си в светлото ни ядрено бъдеще. 
Адресът наистина се оказа в Китай, в Пекин. Сред едни бараки - типичния местен бордей за зле платените труженици на комузинмо-капитализма. 
Давам ви снимка от него

За сметка на това намерих напълно едноименна, реално съществуваща такава китайска фирма – нещо като близнак. Близнакът се занимава не с ядрени реактори и централи, е с търговия на ... търговсик везни, търговско оборудване, биологични продукти и т.н. 
http://www.cccme.org.cn/shop/cccme5559/index.aspx

Въобще аман от покровители на разни Гинчета и Гинчовци из висините на държавната, парламентарната власт и партиите. 
Защото парламентът даде мандат за АЕЦ "белене" на правителството, ама такива факти никой не изнесе. Не се изнесоха и фактите от доклада за световния преглед на ядрената енергетика, които ви дадох (25 май). 
Всички бяха "за", вкл. и патриотите, макар че до вчера, НФСБ беше против АЕЦ-а (или поне моето бивше предаване в "Скат"). 
Явно палачинката е достатъчно голяма (между 10 и 15 милиарда евро), за да има за всички.

Само ДПС гласува "против". Техният вот на фона на мнозинството беше без значение, ама утре ще е чудесна пропаганда - всички в кюпа, а те - като сълза.

Фейсбук