Правосъдие за всеки: Снимките с пачките и златните кюлчета трябва да стигнат до Кьовеши

Основна тема на протеста на инициатива "Правосъдие за всеки" тази вечер беше "Политикът, пистолетът и парите" - интервюто на Бойко Борисов за германското издание "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Адвокат Емил Георгиев отбеляза, че във въпросното интервю Борисов е "валидирал снимките".

"Не трябва ли сега прокуратурата да назначи експертиза за снимките, чиято оригиналност беше потвърдена лично от Борисов? Не трябва ли да бъдат направени проверки в НСО? Прокуратурата ще направи ли нещо по този въпрос? А ако не направи нищо, не трябва ли някой друг европейски орган да разследва?" - попита Георгиев.

Той допълни, че "тези теми трябва да се поставят в обществото, те не трябва да бъдат игнорирани. Трябва да изпълним нашите цели - съдебна реформа сега, за да нямаме прокуратура, която се чуди и се мае какво да прави с тези данни."

От своя страна адвокат Велислав Величков е категоричен: "Докато тук [пред Събедната палата] има хора, властта няма да бъде спокойна."

 

Величков също коментира интервюто на Борисов: "Ако в една нормална европейска държава се беше случило нещо подобно, щеше да има моментална реакция на властите. Българската прокуратура обаче мълчи."

"Ако до края на годината не бъде започната проверка и разследване за снимките, пачките с евро и златните кюлчета, през януари ние от "Правосъдие за всеки" ще сезираме Лаура Кьовеши." - съобщи Велислав Величков.

Адвокат Росен Рашков сравни политиката на Гай Вер с тази на Бойко Борисов: "България търси своя Цицерон, търси своя обвинител. Бъдете като римляните от онзи период, поискайте справедливост!"

Адвокат Любомир Авджийски коментира случая с изчезналия Янек Миланов. Той заяви, че според позицията на МВР няма нарушения в разследването за изчезването: "Там няма нарушения, също както нямаше нарушения при полицейските побои по време на протестите тук."

https://offnews.bg/protesti/pravosadie-za-vseki-snimkite-s-pachkite-i-zl...