Предпоследно: СДС иска Гроздан Караджов, не Трайчо Трайков

СДС не иска Трайчо Трайков, а Гроздан Караджов за кандидат-президент на Реформаторския блок. 

Това заяви зам.-председателят на партията Румен Христов след заседание на НИС на СДС. Утре се събира ръководството на РБ, за да утвърди Трайков като кандидат за държавен глава.

От СДС обаче искат Председателският съвет да се отложи.

Продължаваме да считаме, че Караджов е автентичния десен кандидат, свързан винаги с десницата, който не е участвал в правителствата на други партии като Трайков, обясни Христов. Той напомни, че е имало вътрешно допитване, в което Караджов води убедително пред Трайков. Затова от СДС ще поискат двамата кандидати да бъдат изслушани от Изпълнителния съвет на РБ другия вторник, тъй като Караджов е в чужбина в момента.

Решенията в РБ се вземат с гласовете на 3/4 от членовете на Изпълнителния съвет, който е от 21 души. СДС има 3 гласа, а Гражданският съвет, част от който застана зад Караджов, е с най-голяма квота - 6. До момента имена не са гласувани, нека изчакаме легитимно решение, обясни Христов. Ако останалите партии подкрепят Трайков, ще приемем това решение и няма да станем причина за разцепление на РБ, категоричен бе Христов.

http://offnews.bg/