Предстоящо: БЕЗОТГОВОРНОСТТА, КОЯТО ЩЕ НИ ВЗРИВИ

Grigor Lilov

 

Да наречем случващото се в България с истинското му название!
За първи път Запада прави опит (засега полууспешен) пряко да участва в управлението на България като противовес на задкулисното руско участие в държавните ни дела.
Прави го, защото новата Студена война се изостри, а заедно с нея и хибридната война и асиметричните бойни действия.
***** Пример за такава хибридна война и несиметрични действия е газовата блокада на Европа, която изпробва Русия и така наречаната мигрантска криза по границата на Полша с Беларус. Пиша „така наречената”, понеже тя не е мигрантска криза, а чиста проба хибриден инструмент на сблъсъка. Хиляди бежанци от Средна Азия в Русия ги прекарват в Беларус и Лукашенко ги струпва като лавина на границите на ЕС. *****
.
Заради двуличната политика на Бойко Борисов като кремълски троянски кон в ЕС и НАТО България също се превърна в открито бойно поле на сблъсъка „Изток-Запад”, за което свидетелстват и последните парламентарни избори. Следователно може да очакваме хибридни въздействия, ако не се състави новото правителство или ако съставено, то започне успешно да провежда политика, която не отговаря на хибридния интерес. Може да очакваме такива хибридни действия и ако подходящия за Русия или Ердоган президент не бъде избран или изненадващо смени насоките на сегашната ни външна политика.
.
Следователно сегашната драма на полско-беларуската граница много лесно и много вероятно може да се превърне в драма на българско-турската граница. Разликата е, че при онази става дума за няколко десетки хиляди бежанци, а при тази, която може да ни се случи, ще става дума за милион, може и няколко милиона.
-
Единствено правилата на ЕС забраниха на Гърция да издигне ограда по границата си с нас. Но тя засили неимоверно патрулирането по нея и разположи близо до граничната бразда специализирана техника за разгонване на демонстранти.
Сърбия не е член на ЕС, за нея няма забрани, направи ограда по границата с Македония и изгражда стабилна ограда по границата с България. През август мин. г. правителството в Белград с Постановление реши да се издигне ограда по границата с България, като за целта бъдат използвани „временно” и частни терени.На сайта на Министерството на финансите на Република Сърбия беше публикувано решение за временно одържавяване на частни имоти в пограничнатата зона в Сърбия с България. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса в западната ни съседка, съобщи държавната агенция Tanjug. (за това подготвяно „мероприятие” бих камбаната още през 2019 г., ама никой не ме чу). Неофициално беше разпространена версията, че строителството е договорено с ЕС. В отговор на българското запитване хората на Вучич нарекоха строителството фейк и нашите дипломати охотно възприеха това обяснение.
Румъния поръча цяла пратка гранични катери за р. Дунав и вече разполага с тях. Унгария вдига втора, двойна стена по границата си с Балканите.
.
Една мигрантска вълна от милион и половина няма да остави камък върху камък в България, ще я доразруши изцяло като държавност и ще нахлуе във вашето ежедневие, във вашите домове. Това не ви ли замисля и тревожи въобще?
За вас не знам, но за премиера Стефан Янев и министър Бойко Рашков знам. Дори помен от такива мисли не им минават през главите.
Незабавно, ама наистина незабавно, въпреки идващата зима, и в зимата дори, българско-турската граница трябва да бъде укрепена и да се превърне в непреодолима за милионни тълпи!!!Сегашната мижава ограда въобще не е ограда, а мероприятие, от което управниците на ГЕРБ, техните партньори и фирми спечелиха (ограбиха) стотици милиони от нашите джобове: тел - парче 1,00х2.20 м, 6 ролки навита на рулца бодлива тел и един колец бяха калкулирани по безумните 1260 лева линейния метър, (много пъти посочвам данните в постове от 2016 г. насам и нищо! Ни помен от разследване).
.
Вземете се най-сетне в ръце и ако трябва, ултимативно поискайте от управляващите ни и от партиите истинска преграда на границата ни вместо залъгалката, която стои сега!
.
Снимките поред
1. Сръбската ограда (двамата войници с оръжието)
2. Част от сръбската,която привършват (червения път)
3.. Турската ограда по границата със Сирия (бетона и въоръжените войници с кучето
4. Гръцката ограда на границата с Турция (двойната с рова)
5. Американската ограда (метално-бетонните пана)
6. Испанската ограда в анклава им Мелиля в Северна Африка ( с червената сграда на фотоса)
7. Израелската по границата с Палестина (крепостната стена с кули)
За нашата паянтова конструкция сте виждали достатъчно снимки и репортажи, вкл. и в профила ми и затова сега не давам.
Фейсбук