Премиерът заяви, че само партньорство с Турция ще ни спаси от бежанците

"Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза. Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват".

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, съобщават от правителствената информационна служба, информира Агенция "Фокус".

Спазвайки хиляди, хиляди, хиляди ограничения, които имаме в Европейския съюз, всеки ден бълваме огромни ресурси за прехрана, за охрана, за интервюта за статут, за всеки един регистриран мигрант“, каза министър-председателят.

Той посочи, че бежанските центрове у нас вече са пълни и трябва да се мисли за финансирането на нови при евентуално нарастване на миграционния поток.

В тази ситуация България трябва да се опита да поддържа максимално прагматични и добронамерени отношения със съседите. „Сърбите изкараха армията, заградиха границата и вече няма изход от България. За съжаление, в Гърция нещата не стоят добре. И ни остава да търсимпартньорство с турската страна“, отбеляза министър-председателят.

Той уточни, че зад думата „предотвратени” влизания в страната се крие, на практика, върнати в Турциямигранти, които в действителност са над 26 хиляди.

dunavmost.bg

Коментар "Под лупа" : Ами да станем и юридически вилает на Турция, защото иначе формално сме, а ?!