Премиерът и президентът нямат никакво оправдание за мълчанието и бездействието!

Vessislava Tancheva

Сега ще ви припомням гатанки от "Животът е прекрасен".

Ето първата:

Колкото е по-голямо, толкова по-трудно се вижда. Що е то?

***

Мракът.

***

И втората:

Щом споменеш моето име, ще изчезна. Кой съм аз?

***

Мълчанието.

***

Та, по отношение на намесата на руските служби в българския бизнес и политически живот, у нас се е настанил един голяааам, голям мрак, който сякаш никой не забелязва и поради тази причина агенти на ГРУ си шетат където искат и тровят кого си щат. И това не води до абсолютно никакви последици нито за тях, нито за дипломатите на страната им, които обичайно го отнасят в подобни случаи.

Явно, нарушаването на мълчанието по въпроса е твърде опасно и големите, силни мъже по върховете на държавата се притесняват да не изчезнат те самите, щом още чакаме "доказателства", вместо да гоним дипломати. 

Това, дето ние, нормалните хора, не забелязваме мрака, не е проблем - все пак на нашите бюра на идват папките от службите за сигурност и разузнаването, ние просто нямаме достатъчно информация, че да прогледнем.

Обаче премиерът и президентът нямат никакво оправдание за мълчанието и бездействието! Те получават ония папки и би трябвало да знаят кои точно убийци са ползвали бойно отровно вещество в центъра на София, срещу кого и защо!

Ако знаят и не смеят да им назоват имената, значи са страхливци! Вместо да изметат половината руско посолство, те инсталират елхички по площадите - вероятно против уроки и внезапно "изчезване". 

Ако не знаят и затова няма изгонен дипломат от София, значи всуе плащаме заплати на служби и агенции и е време да минем на очевидно по-ефективен вариант - щедро да спонсорираме сайтове като Биволь и Bellingcat! Така или иначе, само от тях научаваме заплахите за националната ни сигурност. 

Фейсбук