You are here

Премиерът: Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът - нищо не беше трасирано

 

„Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Румен Радев, не беше трасирано нищо”. Това заяви пред депутатите премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол, съобщи бТВ. Той отговаря на депутатски въпроси за първи път от почти една година. Днес Борисов трябваше да отговори на въпрос на Антон Кутев от БСП: „Какви са договореностите, които постигнахте с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България".

„Винаги, когато съм бил в парламента, вие чакате да дойда, не за да свършим работа. Вместо да ме питате мен, питайте президента какво е трасирал на срещата си с Владимир Путин. Три часа си говорих с Путин. Толкова да не съм разбрал какво е казвал, а на живо го предаваха - не мога да се съглася с вас“, коментира Борисов. Той заяви, че на 13 юни се събират всички министри и се надява, че ще се договори част от газта да се търгува на територията на България.

„Пишат, че съм васал на Путин, вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да вярвам“, коментира премиерът и обеща, когато руският президент дойде в България лично да обясни на Кутев какво са си говорили по време на срещата му с премиера на България.

„Щеше ми се да започна и с отговор на въпроса на Корнелия Нинова как бихме могли като държава да постигнем по-добри резултати. Със сигурност може повече затова преди време предложихме министърът по европейските въпроси, на Европредседателството да бъде от вашата партия. Вие казахте, че сме искали да ви купим. Сега вие ни предлагате същото – да работим заедно. Добре, приемаме го”, каза премиерът.

Премиерът не бе отговарял на депутатски въпроси от почти една година - 7 юли 2017 година. Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов обясни рядкото присъствие на министър-председателя с това, че той „не може да си губи времето с парламентарния контрол, в който дебатът истеризира“. 
http://www.segabg.com/article.php?id=908251