You are here

Премиер и кмет обявяват намирането на сензационни артефакти от дъното на Черно море в Бургас?

Находките са без аналог и отключват тайни за хилядолетия назад

 

Изследователски кораб, открил уникални находки с най-голямата морска експедиция в света, акостира тази сутрин в Бургас.. Водещите археолози от Университета в Саутхамптън техни именити колегщи от целия свят  са открили в Черно море невиждани досега антични кораби, твърдят запознати. 
В този момент със сензационните артефакти се запознава кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на културата Боил Банов, съобщава Флагман.бг. Боил Банов ще разкрие подробности след няколко минути. В момента журналисти очакват да приключи срещата му със изследователите. До този момент е известно, че са разкрити са 60 останки от корабокрушения за период от 2500 години

Находките са без аналог и отключват тайни за хилядолетия назад. Детайли ще бъдат изнесени на извънредна пресконференция в 17 часа, в която ще участва и премиерът Бойко Борисов. В експедицията участват учени от цял свят, а това е считано за най-мащабното морско проучване, правено досега в света. Инвестицията е за 18 млн.евро, а в екипа влизат някои от най-големите световни учени и изследователи. Експедицията е финансирана от фгондация на милиардера Ханс Раузинг.

http://www.faktor.bg

Иначе най-добрият коментар на случката е на Ilian Vassilev във фейсбук :

"Под мъдрото ръководството на Централния комитет, на Политбюро и лично на другаря Борисов, научЕни работници от много страни откриха невиждани артефакти в акваторията на Черно море, които ще променят представите ни за човешката история 2500 години назад, напред и встрани. Открити са монети с лика на ББ датираши от 1234 година преди Новата Ера, на които той е изобразен с микрофон в ръка, което доказва, че той не е преставал и няма да престане да управлява - под водата, по суша и във въздуха.
А сега сериозно. Някои пиар се е наДтегнал.
Правото да се обяви дадено откритие принадлежи само и изключително на откривателите, а не на Политбюро.Става реч за труда на много истински хора и за това трябва да се радваме и да ценим.
Очаквайте включване около 17 часа.
Предлагам за завършвате постовете си с класическото : 
"А на американците са им задръстени шахтите при ураган". Това е цитат, който е с непреходно значение и може да се нареди по достойноство до намерените артефакти на дъното на Черно море."